Samo par dana nakon što je osnovana, Superliga je pred raspadom.

Prvi je službeno istupio Manchester City, a uslijedio je domino efekt među klubovima Premiershipa.

BBC je nekoliko minuta prije ponoći objavio da svih šest engleskih klubova koji su bili među osnivačima Superlige odustaje od natjecanja. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham, klubovi koji su bili među osnivačima ekskluzivnog natjecanja, sada traži izlaz iz njega.

Prve informacije o problemima u novoosnovanom natjecanju stigle su uoči utakmice Chelseaja i Brightona. Navijači su organizirali protest pred Stamford Bridgeom.

Šefovi 12 klubova koji su utemeljitelji Superlige održali su u utorak navečer hitan sastanak, ali o zaključcima s istog još nema informacija, piše Index.hr.

Uz klubove iz Engleske, među osnivačima Superlige su Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter i Milan. Njihove reakcije se još čekaju, a u međuvremenu su stigle reakcije igrača nakon što su čuli da njihovi klubovi napuštaju Superligu.

Uefa je nakon službene objave Manchester Cityja čestitala čelnicima kluba na odluci i zaželjela klubu dobrodošlicu u europsku nogometnu obitelj.

BBC je ranije objavio da Roman Abramovič povlači Chelsea iz Superlige jer bi ona mogla narušiti i njegov i renome kluba što ruski vlasnik nikako ne želi.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!