Kao što je već poznato Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizira Tjedan zdravlja. U ponedjeljak 19. travnja je počeo Tjedan zdravlja  u kojem se posvećujemo temama tjelesnog i mentalnog zdravlja, te zdravlja okoliša.

U trećem danu Tjedna zdravlja, Studentska sekcija za hitnu medicinu održati će radionicu prve pomoći pod nazivom „Prva pomoć u vrijeme pandemije COVID-19“. Radionica počinje u 17:00 sati, a možete je pratiti na ovoj poveznici: https://youtu.be/_1hedqJV4S8.

„Radionicu će voditi educirani članovi Studentske sekcije za hitnu medicinu koji su završili edukaciju edukatora iz prve pomoći pod vodstvom dr.med. Jeremije Radovića, spec. urgentne medicine. Studenti će imati priliku ponoviti i naučiti kako pomoći osobi koja je izgubila svijest, jako krvari, osobi koja ima srčani udar i još mnogo toga.“ izjavljiva predsjednik Studentske sekcije za hitnu medicinu Matej Lovrić, te još nadodaje: „Prva pomoć spašava živote!“

Prvi dan Tjedna zdravlja proveli smo na dvije lokacije gdje smo mjerili tlak i šećer. Oko 400 ljudi se pridružilo akciji. Drugi dan Tjedna zdravlja proveli smo u online okruženju. Nutricionistkinja Nevena Ćorić održala nam je predavanje na temu „Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod“. Na predavanju je sudjelovalo više od 40 studenata i ostalih zainteresiranih osoba.

Studentski zbor pozvao je Studentsku sekcija za hitnu medicinu da danas održi treću po redu radionicu naziva “Prva pomoć u vrijeme pandemije COVID-19”.

Radionicu možete pratiti i preko ovog linka: https://meet.google.com/vtz-iuwr-dho. Ovim putem pozivamo sve studente i ostale zainteresirane osobe da nam se pridruže na ovom edukativnom sadržaju u 17:00 sati.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!