U mostarskom naselju Luka zapaljena je kuća srpske obitelji, a vlasnica Mirjana Spremo Јančovska kaže da je policija našla dokaze da je požar podmetnut.

Vatrogasci su u nedjelju oko 11.00 dobili dojavu da gori kuća na adresi Kusalova broj 9 i izašli na teren, ali je vatra već uveliko zahvatila unutrašnjost objekta u kojem je sve izgorjelo.

Јančovska, koja s obitelji živi u Podgorici, a u Mostar dolazi često, rekla je Srni da kuća nije bila zapaljena ni u ratu, te da očekuje da će policija razriješiti slučaj i pronaći odgovornog.

– Zatekla sam zgarište. Požar je podmetnut. To mi je rekla i policija koja je izašla na lice mjesta. Našli su dokaze koji ukazuju na to da je požar podmetnut. Јa sam u šoku – rekla je Јančovska.

Navodi da je prije mjesec i pol dana netko pokušao obiti kuću, ali da su se u tom trenutku u kući nalazili njihovi prijatelji, što je vjerojatno omelo provalnike.

Јančovska je dodala da se u susjedstvu nalazi još pet-šest kuća u kojima nitko ne živi, ali da je zapaljena baš njena.

– Naša kuća nije stradala ni u ratu, preživjela je pakao devedesetih. Što se susjeda tiče, imam korektne odnose sa svima. Zašto sada, ne znam. Mislim da je to sve planirano, zašto i kako, ne znam. Toliki rat prođe, do sada je sve bilo u redu – navela je Mirjana.

/SRNA/HMS/

error: Content is protected !!