Košarkaši Anadolu Efesa i Armani Excangea iz Milana poveli su sa po 2-0 u pobjedama protiv Real Madrida, odnosno Bayerna iz Münchena u četvrtfinalu Eurolige te ih još samo po jedna pobjeda dijeli od plasmana na završni turnir koji će se igrati u Kölnu od 18. do 20. svibnja.

Anadolu Efes i u drugom je susretu na svom terenu bio uvjerljiv protiv Reala, nakon 90-63 u utorak, u četvrtak je slavio sa 91-68, dok je Armani Excange do druge pobjede protiv Bayerna stigao mnogo lakše nego prije dva dana, ovoga puta je bilo 80-69.

Turska momčad je do nove pobjede protiv Reala stigla na krilima Vasilija Micića koji je ubacio 23 poena i Shanea Larkina (21 koš), dok je hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon u pobjedu svog sastava ugradio sedam poena (šut za dva 3-3, trica 0-2, slobodna bacanja 1-2) uz četiri skoka i jednu asistenciju za 26:18 minuta provedenih u igri.

Kod Reala jedini vrijedan spomena je Trey Thompkins sa 17 ubačaja.

Najzaslužniji za drugu pobjedu milanskog sastava bio je Kevin Punter sa 20 pogodaka, dok je Wade Baldwin ubacio 23 za Bayern. U njemačkom sastavu Leon Radošević je u igri proveo 8:01 minuta i ostao bez poena, promašio je oba slobodna bacanja, uz jedan skok.

Treće dvoboje ovi parovi igrat će u utorak 27. travnja u Madridu i Münchenu, a eventualne četvrte na istim mjestima 29. travnja.

U petak su na programu drugi dvoboji između moskovskog CSKA i Fenerbahčea te Barcelone i Zenita, a prednost od 1-0 imaju CSKA i Zenit.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!