Nakon ideje o osnivanju Superlige, europski nogomet je zadesio potres. Ideja Superlige propala je za dva dana, no tenzije se ne smiruju. Mnogi treneri i nogometni radnici oglasili su se oko cijele situacije.

Posljednji koji je dao svoje viđenje svega je trener Intera Antonio Conte.

“Sport treba da bude zasnovan na meritokratiji, ali UEFA ne daje dovoljno novca za klubove. Jednostavno, klubovi moraju da budu nagrađeni sa više novca. UEFA ne investira novac, klubovi to rade”, rekao je Conte i još jednom potvrdio da vlada veliko nezadovoljstvo u evropskom fudbalu.

Na pitanje novinara da li to znači da su u Interu nezadovoljni što ideja o Superligi nije prošla, Conte je dao jasan odgovor.

“Superlige neće biti. To je najbitnije. Ostalo ne treba komentirati. Trebamo se usmjeriti sad na budućnost nogometa. Pitanje je gdje ovo sve vodi. U današnjoj situaciji novac će igrati veliku ulogu na svim poljima.”

Inter je uz Milan i Juventus bio italijanski predstavnik među 12 klubova osnivača Superlige, ali su u Milanu nakon povlačenja engleskih klubova u utorak i sami istupili dan kasnije.

Nerazzuri su trenutno lideri u Seriji A sa deset bodova više od gradskog rivala Milana šest kola prije kraja, tako da će vjerovatno da na kraju sezone osvojiti dugo čekani Scudetto.

Izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!