Mostar će za Svjetski dan knjige dobiti male besplatne biblioteke postavljene na pet lokacija, a građani će moći na čitanje uzeti knjigu i vratiti je, ili zamijeniti s nekom drugom.

PRONI Centar će u petak, 23. travnja, postaviti male besplatne biblioteke ili ulične, kako ih se još naziva i to na pet lokacija u Mostaru, piše Bljesak.info.

Ulične biblioteke/knjižnice postavit ćemo ispred Centra za kulturu, Narodnog pozorišta, Hrvatskog narodnog kazališta, novoobnovljenom parku u ulici Maršala Tita i ispred Centra za djecu i mlade SPES, rekao je Harun Šetka.

Omladinski klub PRONI koji je i pokretač ove akcije poziva građane da doniraju knjige za male besplatne biblioteke u gradu.

Bibilioteke će funkcionisati na taj način da će svi građani moći ostaviti knjige koje žele ili zamijeniti s onima koje im trebaju. U fazi smo trenutno u knjiga za biblioteke, pa pozivamo sve građane koji žele donirati knjige da nas kontaktiraju putem PRONI društvenih mreža ili putem telefona 062/967-651, rekao je Šetka.

Šetka naglašava kako su male besplatne biblioteke svojevrstan dar mladih cijelom Mostaru povodom Svjetskog dana knjige.

Želimo omogućiti da besplatne knjige budu dostupne svima u Mostaru, na što više lokacija da ih iskoriste različite generacije naših sugrađana. Nadamo se da neće biti vandalizma i zlouporaba, rekao je Šetka koji je PR ovog projekta.

Inače, Omladinski klub PRONI ulične biblioteke postavllja u suradnji s lokalnim partnerima u okviru projekta “Kreiraj (sve)mir” u okviru programa BHRI kojeg provodi USAID.

Izvor: Jabuka.TV