Jučer smo cijepili  4679, danas ćemo oko 4300-4400 ljudi. Cijeli program ide izvrsno, planiramo ga brzo proširiti, kako na Velesajmu, tako i na grad Zagreb. Sutra imamo koordinaciju s ravnateljima domova zdravlja i koordinatorima po domovima. Cilj je u sljedećih 10 dana pregrupirati se i organizirati kako bismo u Zagrebu dnevno mogli cijepiti 10 tisuća ljudi, rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar”, gostujući u Dnevniku HTV-a.

U petak će se na Velesajmu cijepiti samo od 8 do 13 sati, i to Pfizerovim cjepivom. U ponedjeljak će se cijepljenje provoditi od 13 do 19.30. Idućih dana cijepit će se dvokratno.

– U ponedjeljak i utorak građani će se cijepiti AstraZenecom. Očekujem jako dobar odaziv, rekao je Šostar.

Upitan jesu li spremni za scenarij da ostane AstraZenecina cjepiva, Šostar je poručio kako su spremni na sve.

– Idući tjedan bismo trebali, u ponedjeljak, dobiti 18.000 doza Pfizera. U utorak, srijedu bismo trebali dobiti još AstraZenece. Trebamo dobiti 3500 doza Moderne i 1350 doza Johnson&Johnsonova cjepiva, to bi trebalo biti dovoljno da pokrijemo one dane do kraja tjedna, rekao je.

I cijepljenje radnika tvrtki provodit će se na Velesajmu.

– Nemamo kapacitete da hodamo po tvrtkama. Transport cjepiva koje sadržava RNK je iznimno osjetljiv. Inzistirat ćemo da cijepljenje bude na Velesajmu, rekao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!