U službenom posjetu Gradu Ljubuškom u petak je boravio veleposlanik Države Izrael za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Tirani Noah Gal Gendler.

Izaelskog veleposlanika sa suradnicima primili su gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, a radnom sastanku nazočili su i zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić te dužnosnici Županije Zapadnohercegovačke – dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević, ministar MUP-a David Grbavac, predsjednik Skupštine Ivan Jelčić i zamjenica predsjednika Ivana Barišić.

U uvodnom dijelu gradonačelnik Markotić predstavio je osnovne značajke Ljubuškog, zemljopisni položaj, ekonomske pokazatelje, resurse kojima Ljubuški raspolaže i potencijale ekonomskoj razvoja. 

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima gospodarske suradnje na području turizma, poljoprivrede, inovacija i novih tehnologija, mogućnostima realizacije projekata te o sudjelovanjima na sajmovima i povezivanju gospodarskih subjekata.

Veleposlanik Noah Gal Gendler zaključio je kako postoje preduvjeti za gospodarsku suradnju istaknuvši neosporan prirodni i ljudski potencijal Ljubuškog.

Sudionici sastanka izrazili su nadu kako je ovo početak međusobnog uspješnog gospodarskog povezivanja.

Izvor: Ljubuski.ba

error: Content is protected !!