Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednom periodu igra ključne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo.

Rukometaši BiH još uvijek imaju šanse da se plasiraju na završni turnir, ali jasno je da je pred našim momcima težak posao.

Naime, rukometni Zmajevi će 29. aprila ugostiti reprezentaciju Njemačke u Bugojnu. Iako su Nijemci oslabljeni neigranjem najboljih igrača Gensheimera i Pekelera jasno je da to ne znači previše i da naš tim mora dati maksimum ako želi do pobjede.

Ukoliko ostvarimo pozitivan rezultat to će značiti i odlazak na EP, ali u slučaju da ne uspijemo upisati pobjedu onda ćemo odlučujući meč za plasman na Euro igrati na gostovanju protiv selekcije Austrije.

Selektor Ivica Obrvan objavio je širi spisak za meč protiv Njemačke i Austrije, ali je ubrzo odlučio da objavi i konačan spisak. Zanimljivo je da tu ponovo nema Marka Panića koji je bio na širem spisku.

Na spisku za ove mečeve nalaze se: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Nebojša Bojić, Alen Ovčina, Vedran Delić, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Josip Perić, Ivan Karačić, Dejan Malinović, Neven Stjepanović, Ibrahim Haseljić, Vladan Đurđević, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Elmir Građan, Edin Klis, Milan Vukšić, Stjepan Jozinović, Luka Perić i Adin Faljić,

Okupljanje Zmajeva zakazano je na Ilidži u hotelu Hills 26. aprila u 12 sati, a utakmica BiH – Njemačka igra se u Bugojnu 29. aprila od 16:10.

Izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!