Provodeći pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca na području Unsko-sanske županije, Inspektori Službe za poslove sa strancima, u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Unsko sanske županije su pronašli ukupno 32 migranta u napuštenoj devastiranoj kući u naselju Stari Grad, u Velikoj Kladuši. 

S obzirom da su navedene osobe nelegalno boravile u napuštenom objektu, Služba za poslove sa strancima je u suradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM)  koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmiještanju sa navedenog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremeni prihvatni centar  Sedra koji je predviđen za smještaj ranjivih kategorija migranata.

Riječ je o osam migrantskih obiteljski sa ukupno 15 malodobne djece. Svi migranti su zbrinuti,  uz  neophodnu  medicinsku zaštitu,  te im je u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja virusa Covid 19, osiguran odgovarajući smještaj.

Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!