”Teško da možemo reći kako smo mi samo “članovi benda”, prije svega mi smo dugogodišnji prijatelji i ekipa, glazbom se svi bavimo komotno mogu reći cijeli život, iako pored glazbe stignemo i da radimo “prave” poslove”, kazali su članovi KUD-a ”Kuvajt” koji su ovih dana objavili pjesmu i spot pod nazivom ”Moj najdraži SPOrt”. 

”Članovi benda su Matej Vrebac – Gitara,vokal, Mirko Bukovac – Bass gitara, back vokal i Josip Perić – Bubnjevi, back vokal, te kao vanjski suradnik Renato Sopta kod kojeg smo snimali pjesmu i koji nam je radio aranžman te kao takvi trenutno djelujemo samo u studiju, i nadamo se kada dođe kraj ovoj današnjoj situaciji da ćemo početi svirati na festivalima”, kazali su mladi glazbenici.  

Pjesma”Moj najdraži sport” je nastala u proljeće 2020 kao rezultat dosade. ”Pjesmu smo ja i Mirko iz čiste šale napravili, te smo odmah rekli kako bi bilo također i fora da se bend zove KUD Kuvajt (bez nekog posebnog značenja) iako smo imali u asortimanu dosta ozbiljnih pjesama za snimanja, odlučili smo ići za početak nekonvecionalnim putem.

Pjesma ”Moj najdraži sport” je bila aktualna na probama i nekim kućnim druženjima, te smo nakon razgovara s Renatom odlučili to sprovesti u djelo, a naš prijatelj Mustafa Stupac, inače fotograf i kamerman, nas je odlučio podržati video pratnjom za pjesmu, iako smo mu obećali da će snimanje trajati sat vremena, ipak se odužilo na dobrih 6 sati, i sve je bilo spontano, kao i zamjena pasa u kadrovima. Jedino zanimljivo što je proizišlo iz pjesme jeste to da smo se svi počeli amaterski baviti stolnim tenisom” naglasili su.

Trenutno rade na drugoj pjesmi koja je stara dobrih šest godina i ozbiljnijeg je karaktera. ”Mislimo da će se sve pjesme koje snimimo moći spojiti u jednu lijepu cjelinu i činiti naš album prvijenac, iako smo imali drugo ime benda i djelovali pod njim dugi niz godina, odlučili smo se za radikalnu promjenu i okrenuti novi list te započeti posve drugu priču, priču o KUD Kuvajtu. Dakle nadamo se do kraja petog mjeseca da ćemo stići objaviti našu drugu pjesmu, a do kraja godine još koju, o albumu nismo razmišljali ali smo shvatili da idemo tim putem, te smo odlučili ovom pričom zaobići klubove i kafiće”, poručili su iz benda.

Uživajte u pjesmi, spotu i njihovom ”najdražem sportu”: 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!