Nasred ulice u središtu Zadra četvorica maloljetnika u četvrtak navečer pretukla su 15-godišnjaka. Ozlijeđeni dječak zasad je stabilno, ali je i dalje na promatranju u bolnici. Tko zna što bi bilo da nasilnike nisu zaustavili prolaznici. 

Na prometnom raskrižju u središtu grada malo poslije osam navečer njih četvorica nasrnula su i tukla manjega i mlađega. Vikom ih rastjeruju prolaznici, a maloljetne nasilnike istu noć policija odvodi na kriminalističko istraživanje.

– Građani su izašli iz svojih vozila i razdvojili grupe. Kad su počeli vikati, sukob je prestao, izjavio je načelnik Prve policijske postaje Zadar Elvis Perinčić. 

Prema neslužbenim informacijama, spominje se da su mladići, navodno, imali bokser. Policija to nije htjela potvrditi dok se ne završi istraga.

Uime Policije, Perinčić zahvalio je građanima koji su reagirali i spriječili nastajanje težih posljedica.

Navodno se mladići poznaju. Motiv tog divljačkog napada na maloljetnika policija zasad ne otkriva.

Glasnogovornica Policijske uprave zadarske Ivana Grbin izjavila je u petak navečer da kriminalističko istraživanje nad četvoricom mladića za koje se sumnja da su pretukli dječaka još traje i dok ne završi istraga, ne mogu se iznositi pojedinosti.

Policija je dojavu o napadu više osoba na maloljetnika u Ulici Bana Josipa Jelačića zaprimila u četvrtak oko 20 sati.

S obzirom na to da je riječ o maloljetniku, ne smiju biti konkretniji.

– On je trenutno na Odjelu za kirurgiju i njegovo stanje je za sada stabilno, kratko je izjavio zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc.

Poslije je malo proširio izjavu. 

– Iako su ozljede na početku bile okvalificirane kao lakše, ipak je riječ o teškim tjelesnim ozljedama. Napravili smo opservaciju i ako dječak ostane stabilan, za dva dana mogao bi biti otpušten iz bolnice, izjavio je Karuc. 

Prema neslužbenim informacijama, dječak ima ozljede unutarnjih organa.

Posebno uznemirava i to da Tick-Tockom kruže snimke iživljavanja maloljetnika, koje se dogodilo u neposrednoj blizini dječjeg vrtića. Jesu li mladi samo odraz ponašanja odraslih i što se to događa u našem društvu?

O tome je za Dnevnik HTV-a govorila Polona Bencun Gumzej, psihoterapeutkinja za djecu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!