Švicarski mediji javljaju kako je nekadašnji nogometaš mostarskog Veleža i Luzerna u srijedu doživio srčani udar u svom domu Kriensu te je odmah podvrgnut operativnom zahvatu.

Operacija je prošla uspješno, navodi se. Tuce je već počeo proces oporavka, što su svakako sjajne vijesti za sve ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini, posebno za one koji se sjećaju bravura popularnog Semira iz svemira.

Semir Tuce je ikona mostarskog Veleža. Bio je član je čuvene generacije iz 80-ih godina koja je vrhunac dostigla osvajanjem Kupa Maršala Tita 1986. godine. Tuce je u Švicarskoj igrao od 1989. godine. Potpisao je za ekipu Luzerna za tada rekordnih 1,9 milijuna franaka.

Za Luzern je Tuce igrao šest godina. U tom periodu je osvojen Kup Švicarske 1992. godine, a odluku o završetku karijere donio je 1995. godine. Imao je tada 31 godinu.

Za reprezentaciju Jugoslavije Tuce je upisao sedam nastupa i postigao dva gola. Što se klupske karijere tiče, za Velež je nastupio 173 puta (55 golova), dok je u dresu Luzerna postigao 28 pogodaka u 116 utakmica. Semir Tuce rođen je 11. veljače 1964. godine u Mostaru.

Izvor: Bljesak.info