Mostar je jutros ponovo u središtu pažnje bh. javnosti, ali nažalost, ovaj put zbog nereda koje su huligani sinoć kreirali u naselju Dojnja Mahala. Naime, skupina huligana, koristeći palice i pirotehnička sredstva počela je stvarati nerede oko 23:20 sati, te došla u sukob sa ljudima koji žive u tom dijelu Mostara. 

Kako su za Pogled.ba rekli iz MUP-a HNŽ, brzom intervencijom policije spriječena je daljnja eskalacija nasilja, a uhićeno je 10 osoba koje su sudjelovale u neredima. 

-U sukobima koji su se sinoć dogodilo jedna osoba (1992.) je zadobila teže tjelesne povrede, te je prebačena u CUM SKB Mostar gdje mu je pružena liječnička pomoć i zadržan je na liječenju. Jedna kuća je oštećena u neredima. Inspektori nastavljaju raditi na ovome slučaju i želimo otkriti tko je sve sudjelovao u neredi kako bi huligane mogli kazniti sukladno zakonskim propisima – rekao je za Pogled.ba glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić. 

Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji se u zadnje vrijeme događa u Mostaru, a kojeg kreiraju skupine huligana. Policija je najavila kako će uložiti dodatne napore kako bi spriječila ovakve pojave. 

Ovakvi događaji u Mostaru imaju i posebne dimenzije zbog specifičnosti grada na Neretvi, te se stvaraju napetosti koje mogu uzrokovati i niz drugih problema. Na institucijama je da pronađu trajno rješenje kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali u budućnosti. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!