Vlada Slovenije, niti je primila k znanju, niti razgovarala o non-paperu koji je spominjan u izvješćima proteklih nekoliko dana, a koji je izazvao buru reakcija u regiji, priopćeno je iz Ureda slovenske Vlade za komunikaciju s medijima.

“Vlada i njena tijela također nisu uzimali u obzir, pripremali ili razgovarali o bilo kakvom izvješću iz 2011. godine, kao što je naveo /nekadašnji poglavar Islamske zajednice u BiH/ Mustafa Cerić u pismu bivšem predsjedniku Slovenije Milanu Kučanu, kao ni navodni non-paper, koji se na to odnosi, niti se bavila u bilo kojem drugom kontekstu raspadom BiH, koji se spominje”, navedeno je u priopćenju.

Iz Vlade je priopćeno da ni Ministarstvo vanjskih poslova, niti bilo koje drugo ministarstvo sadašnje Vlade Slovenije nije bilo uključeno u ovakve aktivnosti.

U priopćenju je naglašeno da Slovenija i druge interesne skupine u regiji, EU i šire ulažu sve napore kako bi ubrzali euroatlantsku integraciju zapadnog Balkana.

“Čineći tako, Slovenija je uvjerena da nijedan korak u ovom smjeru ne bi trebao ugroziti mir i suživot u BiH i regiji”, poručuju iz Vlade Slovenije.

/HMS/

error: Content is protected !!