Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su mnogi pokušali iskoristiti priču o non-paperu kako bi usmjerili napad na Republiku Srpsku, ali je istaknuo i kako se ne može sakriti činjenica da se u europskim strukturama sve više priča o eventualnoj promjeni granica u regiji.

“Non-paper znači da je neobvezan, a svi su skočili to komentirati. To netko čini iz različitih razloga i svi su uzeli ono što im odgovara”, rekao je Dodik za ATV.

On je upitao kakav bi tek napad bio da je nekim slučajem Republika Srpska napisala ovaj dokument.

“Ne može nitko sakriti činjenicu da se u europskim strukturama sve više govori o tome. Ali i europske strukture funkcioniraju na bazi neke vrste virtualne stvarnosti ili nekog virtualnog cilja po kojem oni neće shvatiti stanje u BiH”, rekao je Dodik.

Naglasio je kako europske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.

“Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih muslimani majoriziraju i sad je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi Srpsku, on je određen kao krivac”, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Dodik ističe kako je osobno posvećen tome da Republika Srpska bude neovisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilizirani ljudi i da se za to bori ratom.

“Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao nešto učinim s tog stanovništva, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti jer u njoj neće više nitko da radi”, rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

Dodao je kako je uvjeren da ovdje za srpski narod nema slobode dok Republika Srpska ne bude neovisna.

Ponovio je kako je BiH promašena stvar jer je u pitanju eksperiment Zapada koji definitivno ide na to da Srbi izgube nacionalni identitet, institucije u Republici Srpskoj, da ne mogu sami imati svoje proračune, zdravstvo, školstvo i mnogo što drugo.

On je istaknuo da su i stranci i Bošnjaci učinili sve da Srbima, pa i Hrvatima posljednjih godina nanesu mnogo problema, isključivo zato da bi nešto ostvarili kod muslimana.

Dodik, ističe da BiH ne može funkcionirati, što potvrđuje i činjenica da se nijedan projekt ne može brzo realizirati.

/HMS/

error: Content is protected !!