Danski film ‘Another Round’ (Još jedna runda) dobio je Oscara za najbolji međunarodni dugometražni film.

Pod vodstvom redatelja Thomasa Vinterberga (51) glavnu ulogu imao je proslavljeni danski glumac Mads Mikkelsen (55). On u filmu glumi profesora koji alkoholom liječi depresiju.

Međutim, film je obilježila tragična smrt kćeri Thomasa Vinterberga četiri dana nakon početka snimanja. Imala je 19 godina.

Kada je izašao na pozornicu kako bi primio nagradu, nakon brojnih zahvala kolegama, onu najljepšu posvetio je upravo njoj.

– Htjeli smo napraviti film koji slavi život, četiri dana nakon početka snimanja, nemoguće se dogodilo. Nesreća na autocesti uzela je moju kćer Idu.

Ona je trebala glumiti Mikkelsenovu kćer, a kako kaže Vinterberg, imala je jednaku strast prema filmu kao i on. Umjesto da skroz prekinu snimanje, odlučili su film posvetiti njoj. 

– Najviše od svega želim se njoj zahvaliti. Imala je više entuzijazma nego bilo tko drugi za ovaj film. Nedostajao je njezin rodni grad, Kopenhagen, a sada ona nama nedostaje. Napravili smo ovaj film za nju – iskreno je rekao.Ona je pročitala transkript filma dok je bila u Africi prije par mjeseci, jako joj se svidio, pričao je redatelj i za kraj dodao:

– Ida, ti si dio ovog čuda. Vjerujem da gdje god da jesi, povukla si konce i omogućila nam ovaj uspjeh. Ovo je za tebe.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!