U teškoj prometnoj nesreći u zagrebačkoj Dubravi pukom srećom je izbjegnuta tragedija pa je, kako su nam potvrdili iz zagrebačke policije, ozlijeđena tek jedna osoba. Čini se kako je riječ tek o lakšim ozljedama i to kod vozača koji je i izazvao nesreću.

Objavljena je zastrašujuća snimka nesreće na kojoj se vidi silovit udar Audija u automobile koji su bili parkirani s desne strane. Vidi se i kako je prolaznik za dlaku izbjegao udar jednog od parkiranih automobila koji je odbačen u udaru, a ugrožen je bio još jedan prolaznik.

Voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Josip Mataija je u RTL-u Danas rekao kako je nesreću izazvao stariji vozač te da je kriva velika brzina.

“Svi su vjerojatno pomislili da se tu radilo o mladom vozaču, međutim, prometnu nesreću je izazvao vozač starije životne dobi, 1954. godište. Zbog brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika i naletio na šest parkiranih vozila. Sreća, moramo reći da je u toj nesreći bilo i sreće jer je jedno od tih vozila odbačeno i na pješaka, zadobio je lake tjelesne ozljede. Vozač se prevrnuo na krov, ali isto tako, prema mojim informacijama, ni on nema teške tjelesne ozljede. Utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola. Definitivno se radi o velikoj brzini, a vidjeli ste da se vozač vozi po tračnicama koje znaju biti jako nezgodne i skliske, tako da je vjerojatno zbog brzine izgubio nadzor”, rekao je Mataija.

Rekao je kako će visina kazne ovisiti o tome hoće li policija moći utvrditi kolika je bila brzina Audija.

“Sve će zavisiti o tome kolike su ozljede. Vozač će dobiti tisuću kuna kazne zbog izazivanja prometne nesreće i sad, zavisno od toga hoćemo li moći utvrditi brzinu, tolika će biti kazna, jer što je veća brzina, to je veća kazna”, rekao je.

Iz policije su nam potvrdili da je jedna osoba ozlijeđena.

“Jedna osoba je ozlijeđena, još nam nije poznata težina ozljeda. Očevid na samom mjestu nesreće je sada završen, zasad nemamo više informacija”, rekli su iz policije Indexu.

Kazali su još kako je očevid ove nesreće opsežan.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!