U posljednja 24 sata zabilježeno je 410 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 13432. Među njima je 2 315 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 259 pacijenata. Preminula je 51 osoba, stoji u priopćenju  Stožera civilne zaštite. Broj novozaraženih tradicionalno je niži ponedjeljkom jer se nedjeljom testira znatno manje osoba. Dubrovačko-neretvanska i Primorsko-goranska županija od danas ublažavaju epidemiološke mjere.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je jučer prilikom posjeta Općoj bolnici Zadar kako nije istina da platforma cijepise.hr ne funkcionira te je, pozvavši građane da se prijave, poručio i da će svi biti cijepljeni. 

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić izjavila je da je KoHOM predvidio sve probleme koji će se pojaviti u procesu cijepljenja te istaknula kako su još jesenas predložili strukturirano cijepljenje i izradu digitalne platforme za prijavu pacijenata za cijepljenje.

Ravnatelj KBC-a Rijeka dr. Alen Ružić izjavio je u emisiji “Nedjeljom u dva” kako je u prethodnom valu, 22. prosinca maksimalan broj u KBC-u Rijeka bio 164 pacijenata, a u posljednjih nekoliko dana broj se penje čak i na preko 210 pacijenata.

Sve je više oboljelih od COVID-a na bolničkom liječenju. Teško je i u splitskom KBC-u. Predstojnik Klinike za infektologiju Ivo Ivić u Dnevniku HTV-a ponovno je apelirao na sve da se suzdrže od privatnih okupljanja

Izvješća županijskih stožera:

• U Zagrebačkoj županiji je 40 novooboljelih

• U Primorsko-goranskoj županiji je 29 novozaraženih i šest preminulih

• U Zadarskoj županiji je 38 novooboljelih

U Istarskoj županiji je pet novonaraženih, a četiri su osobe preminule 

• U Vukovarskoj-srijemskoj županiji je 16 novih pozitivnih na koronavirus, a jedna osoba je preminula 

• U Koprivničko-križevačkoj županiji je pet novozaraženih, a jedna osoba je preminula

U Požeško-slavonskoj županiji 19 novooboljelih

• U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je osam novooboljelih

• U Sisačko-moslavačkoj županiji 11 novih pozitivnih na koronavirus

• U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novooboljelih

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!