B.U. (46) osumnjičen je da je ubio brata Z. (56), s kojim je živio u kući u Srednjem Buševiću, kod Krupe na Uni, na kojeg je usIijed svađe ispalio oko 20 hitaca iz automatske puške, od kojih ga je više metaka pogodilo, potvrđeno je “Nezavisnim novinama” iz više izvora.

Nakon zločina, prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni B. je pozvao policiju i prijavio se, te mirno sačekao policajce i predao im automatsku pušku koja je izuzeta, a on je uhićen..

Navodno su braća od ranije imala obiteljske sukobe i nesuglasice, pa se sumnja da je to mogući okidač za ubojstvo, ali policijska istraga pokazat će detalje ovog zločina koji je potresao ovo mjesto.

Kako saznaju od mještana, njih dvojica su živjeli sami i nisu zasnovali svoje obitelji. Ispričali su da imaju brata i sestru koji odavno žive u Srbiji.

Navodno su se i ranije svađali kada bi popili alkohol, ali ovako brutalan zločin nitko nije očekivao.

Kako navode izvori, braća su se izdržavali radeći na dnevnice i čuvajući ovce po planinama.

“Nije im bilo lako, snalazili su se za život. Često je B. nomadio i znao je tako na dnevnicu zaraditi koji dinar. Baš se bio vratio kući jer je u posljednje vrijeme valjda čuvao ovce nekome u okolini  Sanskog Mosta”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Do krvavog obračuna došlo je u ponedjeljak predvečre, kada su se braća prvo posvađala, a prema nekim pričama, čula se i galama, te je netko povikao, vjerojatno žrtva:

“Eto, pucaj!”

A onda se začula i pucnjava.

Kako su naveli iz Policijske uprave Prijedor, uhitili su osobu B.U. iz Krupe na Uni zbog sumnje da je iz automatske puške ubila Z.U. iz ove općine.

Kako je priopćeno iz ove uprave, policiji je oko 17.45 prijavljeno da je u mjestu Srednji Bušević izvršeno ubojstvo.

“Očevidom je utvrđeno da je ubojstvo Z.U. počinio B.U. Osumnjičeni B.U. je uhićen i protiv njega će Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo”, navode iz policije.

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!