Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak veleposlanice OESS-a Kathlen Kavalec s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Mostara Salemom Marićem. Sastanku je bio nazočan i voditelj Ureda OESS-a u Mostaru, Ioannis Piliouris, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Veleposlanica Kavalec čestitala je gradonačelniku Kordiću i predsjedniku Gradskog vijeća Mariću na izboru za čelne funkcije te istaknula važnost provedbe loklanih izbora u Mostaru. Naglasila je kako se misija OESS-a u BiH, zajedno s ostalim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, zalagala se za njihovo održavanje i sudjelovala u njihovoj provedbi.

Sudionici sastanka su se složili kako su velika očekivanja građana Mostara da se procesi i projekti u Mostaru koji su bili usporeni ili odgođeni sada ubrzaju, jer Grad konačno uz gradonačelnika sada ima i Gradsko vijeće te da su spremni svi zajedno raditi kako bi se što prije ostvario konkretan rezultat i nadoknadili zaostatci.

Uz ostalo na sastanku je bilo riječi o projektu završetka obnove zgrade Glazbene/Muzičke škole, a istaknuo je da postoji spremnost da se zgrada obnovi kako bi se osigurali kvalitetni uvjeti za glazbeno obrazovanje.

Misija OESS-a u razgovoru s gradnačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća ponudila je svoju pomoć kroz različite projekte koji se tiču transparetnosti, digitalizacija i informatizacije Gradske uprave i Gradskog vijeća Mostara.

Također, jedna od tema sastanka bila je mogućnost izgradnje spomenika za sve civilne žrtve proteklog rata.

/HMS/

error: Content is protected !!