NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje nemile scene i ponašanje kapetana FK Borac Banja Luka Stojana Vranješa te pojednih službenih osoba u tunelu banjolučkog Gradskog stadiona na poluvremenu posljednjeg susreta i derbija 27. kola m:tel Premijer lige BiH. “Iako su pojedini medijski djelatnici u svojim izvješćima djelomično informirali javnost o nesportskom ponašanju iskusnog igrača i kapetana domaćih koji bi trebao biti primjer mladim igračima, istine radi i s ciljem zaštite svoga igrača NK Široki Brijeg je dužan reagirati i cjelokupnu javnost upoznati s ovim nemilim događajem.

Naime, na poluvremenu utakmice, prilikom odlaska u svlačionicu, Stojan Vranješ je fizički nasrnuo na našega mladog igrača Ivana Ikića i s leđa ga zatvorenom šakom udario u vrat i zatiljak, a što mu je verbalno nagovijestio na terenu nakon jednog nepostojećeg prekršaja. Do većega incidenta na sreću nije došlo zahvaljujući pravovremenoj i zdravorazumskoj reakciji drugih igrača koji su bili u blizini. No, ni to nije uspjelo sputati razjarenog Stojana Vranješa koji je želio nastaviti obračun s mladim igračom. Svemu tome svjedočile su i službene osobe, kako one ispred organizatora utakmice, tako i dvojica sudaca koji su bili u neposrednoj blizini i mirno promatrali nemile scene. Očekujući kako će isti reagirati i adekvatno sankcionirati divljačko ponašanje kapetana domaćih, igrači Širokog Brijega izašli su na travnjak odigrati drugo poluvrijeme.

Nažalost, jedina normalna reakcija je izostala i spomenuti je igrač bez ikakve sankcije zaigrao u nastavku, a onda i svojim drugim pogotkom u samoj završnici donio pobjedu svojoj momčadi. Ne želeći umanjivati pobjedu Borca koji je stvorio više prilika i većim dijelom utakmice bio bolji suparnik, moramo skrenuti pozornost i na vrlo tendenciozno suđenje tijekom cijele utakmice i prestrogo dosuđeni kazneni udarac za domaće koji je uvelike i utjecao na daljnji tijek utakmice. Zapravo, vrlo slična situacija bila je i u Kupu BiH, ali i na nekim drugim utakmicama u kojima je konačnom ishodu kumovao neujednačeni sudački kriterij”, priopćeno je iz NK Široki Brijeg. 

“Od nadležnih pojedinaca i tijela tražimo pravovremenu reakciju, pokretanje stegovnog postupka i kaznu za Stojana Vranješa kako bi se zaštitio integritet natjecanja, a ponajviše svaki igrač i momčad koja njeguju iskreno i pošteno sportsko nadmetanje. Scene kojima smo svjedočili u Banja Luci ne odražavaju vrijednosti fair-playa i poštovanja suparničkih igrača i momčadi koje baštini NK Široki Brijeg i nogomet u cjelini kao najvažnija sporedna stvar na svijetu. Zato poručujemo: Ne, nećemo šutjeti! Ovakve nenogometne stvari neće nas pokolebati, a poglavito ne ušutkati. NK Široki Brijeg, kao jedan zdravi sportski kolektiv i uspješna sportska sredina, neće odustati od borbe za pošteno sportsko nadmetanje i učinit će sve kako bi na sportskom borilištu i tijekom igre izborio svoj cilj. Anomalije u bh. nogometu kojima sve češće svjedočimo ne vode nigdje. Naprotiv, vraćaju nas u vremena kojima je civilizirani svijet davno zatvorio vrata. STOP anomalijama u bh. nogometu!”, priopćeno je iz Široki Brijeg.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!