Ovih se dana obavljaju intenzivne pripreme za 61. izdanje Splitskog festivala.

Osim što će se izabrati 20 renomiranih glazbenika koji će nastupati na Prokurativama, direktor festivala Tomislav Mrduljaš, kazao je kako će cijela manifestacija trajati čak devet dana.

– Tri glavne večeri na Prokurativama (svečani koncert otvorenja, večer Retrospektive i večer novih skladbi) bit će 8., 9. i 10. srpnja. Od 3. do 11. srpnja odvijat će se događanja na samoj Rivi, ponudit ćemo ljudima da se opuste i pokazati turistima našu glazbenu baštinu. Sve će to biti na jedan drugačiji način i nadam se da će korona dotad malo popustiti, rekao je Mrduljaš za In Magazin Nove TV.

U festivalskim događanjima koja će se obilježavati na Rivi posjetitelji će uživati u zabavnim sadržajima i večernjim koncertima najpoznatijih imena hrvatske glazbene scene.

– Ne bih još spominjao imena, ali vjerujte mi, bit će značajna imena, i na Prokurativama i na Rivi. Tih desetak dana festivala napravit ćemo na način da svi znaju da se to događa, da cijeli grad živi, kaže Mrduljaš.

Inače, ako se ne otkaže, Ultra bi se ove godine u Splitu trebala održati gotovo iste datume kao i Splitski festival, 9., 10. i 11. srpnja. Ipak, sve je izglednije da taj scenarij nećemo gledati pa bi manifestacija Tomislava Mrduljaša u gradu podno Marjana mogla biti jedini veći spektakl ovog ljeta.

Podsjetimo, prošle godine, festival se održao također početkom srpnja, u tri večeri, i pod strogim epidemiološkim mjerama. Pobijedili su Neno Belan i Zorana Kačić Čatipović s pjesmom Alke Vuice “Čarobna stvar”.

Piše M.P./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!