Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je da se u njegovoj zemlji, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, uvodi potpuno zatvaranje od četvrtka 29. travnja do ponedjeljka 17. svibnja ove godine, javlja Anadolija. Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari podijelio detalje koji se tiču uvođenja novih mjera u Turskoj u borbi protiv koronavirusa.

”Prelazimo na potpuno zatvaranje u četvrtak, 29. travnja, od 19 sati do ponedjeljka, 17. svibnja, do 5 sati”, rekao je Erdogan. Dodao je kako će u okviru novih epidemioloških mjera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prijevoza radit će samo uz 50 posto kapaciteta. Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutarnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje.

Obustavlja se nastava licem u lice u svim školskim ustanovama, a svi ispiti će biti odgođeni.Lanci marketa bit će zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima nastavit će raditi samo u određeno vrijeme.

Izvor: bljesak.info

error: Content is protected !!