Svakakvih smo se šarlatanskih prevara nagledali i svakojakih laži naslušali, ali ono što nam danas priređuju ljudi iz prvog safa SDA još nije viđeno.

Piše: Fadil Mandal, Avaz

Kriminal počinjen u nabavci kineskih respiratora, putem firme koja se bavi uzgojem malina, vidljiv je iz aviona. Tužitelji na suđenju premijeru Fadilu Novaliću i drugima iznose dokaze koji su neoborivi, ali ključni članovi te korupcijske družine od početka nam poručuju kako ne trebamo vjerovati više svojim očima nego njihovim namještenim alibijima.

Tako je prvo Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, kao svjedokinja pod prisegom, energično negirala da je ona Sebija iz poruka koje su razmjenjivali premijer Novalić i uposlenici njegovog kabineta.

Dvadesetak dana kasnije, Asim Sarajlić, izaslanik SDA u Domu naroda BiH, tvrdi da on nije onaj Asim na kojeg se poziva malinar Fikret Hodžić u poruci upućenoj Novaliću.

A prethodno je, na saslušanjima u Tužiteljstvu BiH, isti taj Asim Sarajlić odbio je istražiteljima otkriti PIN svog mobitela i zbog toga je platio kaznu od 3.000 maraka.

Kao što se i supruga njegovog stranačkog lidera na svjedočenju u Sudu BiH predstavila kao prezaposlena ginekologinja koja je „slučajno“ na mjestu direktorice KCUS-a i nema pojma ni što su respiratori, a kamoli da je sudjelovala i usmjeravala njihovu nabavku.

Tko su onda Asim i Sebija iz poruka koje se prezentiraju na suđenju respiratorskoj hobotnici? Odnosno, tko je Sebija Izetbegović koja se predstavlja kao direktorica najvećeg kliničkog centra u državi, a tko je Asim Sarajlić koji se pojavljuje na sjednicama Doma naroda BiH i uredno uzima plaću kao izaslanik SDA?

Ako Asim nije Asim, a Sebija nije Sebija, onda ni Bakir, na čelu SDA, nije onaj pravi Bakir.

A, jeste.

/HMS/

error: Content is protected !!