Brzi antigenski testovi na SARS-CoV-2, od petka, 30. travnja 2021. godine, i u Domu zdravlja Ljubuški

Pošto smo imali brojne upite korisnika naših usluga, Dom zdravlja Ljubuški, od petka, 30. travnja 2021. god., kreće s pružanjem nove usluge brzog antigenskog testiranja na SARS CoV-2.

Brzi antigenski testovi će se raditi na osobni zahtjev ili u svrhu putovanja u inozemstvo, odnosno u zemlje Europske unije. Test s kojim će se raditi ova testiranja se nalazi na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske unije.

Uzimanje uzoraka za brzo antigensko testiranje će biti u šatoru iza Doma zdravlja Ljubuški, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 9.00 – 10.30h. Na testiranje se nije potrebno naručivati. Sve osobe moraju ponijeti na testiranje važeći identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica, i dr.).

Nalaz brzog antigenskog testa, odnosno potvrda zdravstvene ustanove s rezultatima testiranja se može preuzeti istoga dana iza 12h na šalteru trijaže ispred Doma zdravlja Ljubuški. Test za prelazak granice vrijedi 48 sati od vremena uzimanja uzorka. U Republici Hrvatskoj se s negativnim rezultatom ovoga testa može boraviti do 10 dana od dana testiranja, a detaljnije informacije možete provjeriti na web stranici MUP-a RH.

Ukupna cijena brzog antigenskog testa u Domu zdravlja Ljubuški je 30 KM. Plaćanje se može izvršiti prije samog testiranja u Domu zdravlja Ljubuški (u šatoru gdje se radi testiranje) ili prethodnom uplatom na transakcijski račun DZ Ljubuški broj: 3381602200154477 kod Unicredit bank d.d. Mostar. Na uplatnici je potrebno naglasiti: Uplata za brzi Ag test na COVID-19 u DZ te navesti ime, prezime i datum rođenja osobe kojoj će se raditi test.

Uplatnicu je potrebno ponijeti sa sobom u papirnatom obliku.

PCR testiranja se nastavljaju i dalje raditi u standardnim terminima i po ustaljenim procedurama, odnosno uz uputnicu od obiteljskog liječnika u slučaju sumnje ili razvoja tipičnih simptoma COVID-19. PCR testiranja kod gore navedenih razloga su besplatna za osobe s uredno reguliranim zdravstvenim osiguranjem kod ZZO ŽZH.

UPRAVA DOMA ZDRAVLJA LJUBUŠKI

Izvor:Facebook/Dom zdravlja Ljubuški

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!