Nogometaši Dinama plasirali su se u finale Hrvatskoga nogometnog kupa. U polufinalu odigranom na Maksimiru pobijedili su Goricu s 4:1. Nakon 90 minuta igre bilo je 1:1 te je pobjednik odlučen u produžecima.

Gorica je na otvaranju susreta iskoristila protunapad. Dario Špikić je prevario uspavanu obranu Dinama, pogodio je donji lijevi kut Zagorca i doveo goste u vodstvo već u trećoj minuti.

Prvi žuti karton na utakmici u 14. minuti dobio je igrač Gorice Krizmanić. U 18. minuti prva prilika za Dinamo na utakmici. Prizemni udarac Mišića išao je u okvir gola, no ravno u vratara Gorice. Požutio je u 27. minuti i Keita, još jedan igrač Gorice. Dinamo pritišće, no Gorica se zasad uspješno brani. U 41. minuti Lauritsen je pucao ravno u Banića, ništa od izjednačujućeg pogotka.

Promjene u sastavu Dinama. Majer Ademi ušli su u drugom poluvremenu umjesto Ivanušeca Franjića.

U 46. minuti Dinamo je izjednačio, a u strijelce se upisao Josip Mišić koji je postigao prekrasni pogodak s 20 metara. Tri minute poslije Gorica je ostala s igračem manje. Nakon duela Kastrati – Keita, sudac je igraču Gorice pokazao žuti karton, što mu je drugi na utakmici. Trener Gorice u 53. minuti u igru je uveo Moru, a izašao je Dvorneković.

Dinamo očekivano ima veći posjed lopte. U 62. minuti dalekometni šut Oršića, lopta je otišla preko gola. Ponovno Oršić, u 68. minuti, pucao je ravno u Banića, a već sljedeće minute je nesebično uposlio Majera, no akcija je propala. U 70. minuti Oršić izlazi, a ušao je Atiemwen. Nastavlja se pritisak Dinama, Ristovski je u 76. minuti pucao iskosa s desne strane pokraj stative.

U 77. minuti prvi žuti karton u redovima Dinama, dobio ga je Mišić. Prilika za Goricu u 84. minuti, no Hamada je pucao točno u Zagorca. Žuti karton za Kastratija u 89. minuti. Završnica susreta prošla je u izmjenama na obje strane, a budući da više nije bilo golova – slijede produžeci.

Gorica s igračem manje izvrsno se brani. U 96. minuti pokušaj Ademija, obrana Banića.

U 100. minuti Dinamo je uspio probiti obrambeni bedem gostiju. Kristijan Jakić je pogodio s 25 metara za potpuni preokret i vodstvo 2:1.

U 106. minuti Majer za Atiemwena, no branič Gorice je otklonio opasnost.

Lovro Majer u 110. minuti postiže gol za domaćine za 3:1. U strijelce se upisao i kapetan Dinama Arijan Ademi u 119. minuti za 4:1.

Početni sastavi:

DINAMO: Zagorac – Ristovski, Theophile, Lauritsen, Čabraja – Franjić – Kastrati, Ivanušec, Mišić, Oršić – Petković
GORICA: Banić – Muhammed, Krizmanić, Jovičić, Keita – Babec, Ngouali – Špikić, Hamad, Dvorneković – Dieye

Dinamo je Kup Hrvatske osvajao čak 15 puta, a Gorici bi plasman u finale bio povijesni uspjeh.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!