Županijski sud u Zenici izrekao je pravosnažnu presudu u predmetu protiv Senaida Begića, zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta i bivšeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDŽ, i drugih, kojom je Begić osuđen na 2,5 godine zatvora. Ova informacija potvrđena je za FTV iz Županijskog suda Zenica.

Po drugostupanjskoj presudi Senaidu Begiću se izriče i mjera obavljanja fukncije rukovođenja u državnim organima, javnim poduzećima i javnim ustanovama u trajanju od jedne godine i šest mjeseci od dana pravomoćnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Podsjećamo prethodno je Općinski sud u Zenici tijekom prošle godine izrekao prvostupanjsku presudu kojom je Begić osuđen na kaznu zatvora u trajanju 4 godine zbog zlouporabu položaja i prevare u službi. Kako je tada navedeno, u vrijeme je obnašao funkciju direktora ZZO ZDŽ od 2012. do 2016. godine nezakonito je zapošljavao, nepropisno vršio refundaciju troškova liječenja u inozemstvu, zlorabio naknade za troškove prevoza i kupio skupocjeni mobitel koji po odlasku s funkcije direktora nije razdužio.

Optuženom u ovom predmetu, Omeru Avdakoviću, Županijski sud izrekao je uvjetnu osudu kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci i istvoremeno se određuje da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku jedne godine ne počini novo kazneno djelo.

Senaid Begić je član Glavnog odbora SDP BiH.

/HMS/

error: Content is protected !!