Više od dva mjeseca koliko je proteklo da joj je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je osuđena na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića (55), Sunita Hindić (22) je preksinoć, kako saznajemo, pokušala samoubojstvo vješanjem u pritvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Mostar, piše Avaz.

Kako je neslužbeno potvrđeno iz izvora bliskih KPZ-u Mostar, ona se namjeravala objesiti pomoću plahte, a zatvorske policajce je alarmirala njena cimerica iz ćelije.

Iz Uprave KPZ-a Mostar nisu željeli komentirati ovaj slučaj, ali su potvrdili da je Hindić u 22.15 sati odvezena na pregled u bolnicu te je u zatvor vraćena pola sata kasnije.

Za sada nije poznato je li Hindić izrečena disciplinska mjera zabrane posjeta, kao što je to bio slučaj koncem veljače prošle godine, kada je u naletu bijesa, kako je to rečeno, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama, dok je zatvorskim čuvarima koji su intervenirali upućivala pogrdne riječi psovke.

Iako se i tada iznosilo da je pokušala suicid, iz Uprave su tada kazali da je odbila liječnički pregled i smatrali su da takvim ponašanjem, zapravo, samo želi skrenuti pažnju na sebe.

Također, njoj je u još jednom slučaju izrečena mjera zabrane posjeta.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!