Policija iz Prijepolja jučer se “digla na noge” i krenula u potragu za bebom nakon što se majka prethodno javila liječnicima i požalila na ginekološke probleme. Nažalost, za bebu je bilo kasno. Pronađena je kontejneru za smeće, a kada su je donijeli u bolnicu liječnici su mogli samo konstatirati smrt, piše Blic.

Mlađa Prijepoljka, prema nezvaničnim saznanjima tinejdžerica, koja se nedugo prije toga porodila najvjerojatnije kući, danas se u pratnji svoje majke javila ginekolozima prijepoljske bolnice žaleći se na tegobe. Liječnicima je odmah bilo jasno da se porodila.

Na pitanje gdje joj je novorođenče odgovarala je nedorečeno, i nije željela priznati da se porodila. Odmah je alarmirana policija. Potraga za bebom počela je iz Novovaroške ulice u naselju Hašimbegovića polje gdje rodilja i živi. Nedugo zatim policajci su bebu pronašli u jednom kontejneru i nadajući se da je još živa prevezli je odmah u bolnicu. Liječnicima ništa nije preostalo nego da konstatiraju smrt. “Scena je bila užasna, beba je bez znakova života izvađena iz kontejnera.

Nazirali su se glava i noge, nakon toga su je zamotali u plahtu i odnijeli, pretpostavljam u bolnicu”, izjavio je očevidac. Prema nezvaničnim informacijama beba je u prijepoljsku bolnicu primljena blijeda, bez spolja vidljivih ozljeda. Majka bebe se nalazi u prijepoljskoj bolnici i do sada nije saslušana. Po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Užicu sutra će biti izvršena obdukcija tijela nesretnog novorođenčeta koja će utvrditi je li beba bila živa u trenutcima kada je pronađena.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!