Biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uputio je preko svojih župnika svim članovima svoje biskupije poziv i poticaj na svakodnevnu motivu Gospi, „Zdravlju bolesnih“ protiv aktualne pandemije „koronavirusa“. Tako će se i članovi Banjolučke biskupije duhovno povezati sa Svetim Ocem i brojnim Gospinim štovateljima diljem svijeta u zajedničkoj molitvenoj akciji oko suzbijanja ove opake bolesti.

Tekst biskupova poziva Nedjelja.ba prenosi u cijelosti: Draga braćo župnici, pred nama je Gospodin mjesec – svibanj. I njega kao i onoga prošle godine dočekujemo i proživljavamo zajedno s povjerenim nam Kristovim vjernicima i drugim našim sugrađanima u vremenu još uvijek aktualne pandemije covida-19. U vjeri smo ujedinjeni s brojnom našom braćom i sestrama, članovima Kristove Crkve. S njima smo i mi – pozvani da se svesrdno utječemo Bogu u molitvi (usp. Dj 12,5). Potičem Vas, da se i Vi, kao i prošlog mjeseca svibnja, zajedno s povjerenim Vam Kristovim vjernicima, udružite u svakodnevno moljenje Gospine krunice za prestanak pandemije. Gdje možete, upriličite svibanjsku pobožnost uz zajedničko moljenje sv. krunice i moljenje molitava Gospi, Majci Crkve, Zdravlju bolesnih i Pomoćnici kršćana, koje nam je papa Franjo za prošlogodišnji mjesec svibanj predložio za moljenje (usp. Službeni glasnik Banjolučke biskupije 1/2020, str. 52-53).

Tekstove tih molitava možete staviti i na stranice svoje župe, da ih mogu moliti i oni vjernici, koji neće biti u mogućnosti sudjelovati u zajedničkoj molitvi u crkvi. Osobno ću, ako Bog da, predvoditi slavlje svibanjske pobožnosti (i sv. mise) u Gospinoj crkvi u župi Marija Zvijezda u Banjoj Luci – prvi i zadnji dan mjeseca svibnja kao i na uočnicu (vigiliju) svetkovine Duhova (22. svibnja 2021.), gdje se od početka 2014. javno časti slika Gospe – Majke svih naroda. Molimo i za vrijeme ovog „Gospinog mjeseca“ svi zajedno, da Marija Majka Crkve i Crkva, duhovna majka Kristovih vjernika – i dalje drži svoje brižne ruke na okrvavljenom i bolesnom tijelu našeg naroda i svih ljudi naše zemlje i cijelog svijeta, dovodeći im božanskog Liječnika – Isusa Krista!”, stoji u pozivu biskupa Komarice.

Izvor:vecernji.ba