Pet osoba uhićeno je i optuženo za otmicu pasa Lade Gage i tešku ozljedu nanesenu vatrenim oružjem muškarcu koji je šetao ljubimce u veljači u Hollywodu, objavile su vlasti, prenose agencije.

Trojica uhićenih mladića optužena su za krađu pasa i pokušaj ubojstva šetača kućnih ljubimaca, objavio je državni odvjetnik George Gascon iz Los Angelesu.

“To je besramni zločin na javnom mjestu u kojem je jedan muškarac teško ozlijeđen”, rekao je Gascon.

Još dvije osobe optužene su za suučesništvo, a jedna od njih je žena koja je vratila francuske buldoge dva dana nakon krađe.

Jennifer McBride (50), tada je rekla da ih je pronašla na ulici i stupila u kontakt s Lady Gagom koja je u vrijeme otmice u Rimu snimala film, ali je preko medija obećala za povrat svojih ljubimaca 500.000 dolara nagrade.

McBride je bila u vezi s petim osumnjičenim, ocem trojice napadača i trebala je pokupiti nagradu, rekla je policija. 

Gagini psići Koji i Gustav oteti su 24. veljače unatoč otporu što ga je pružio njihov šetač, zaposlenik pjevačice, a oni su u njega pucali te mu teško ozlijedili pluća. Otmičari su dva psa strpali u auto, a treći se uspio istrgnuti i zatim vratiti te stisnuti do ranjenog šetača Ryana Fischera. 

“Bio sam vrlo blizu smrti”, rekao je poslije u intervju 30-godišnji Fischer.   

Policija je u četvrtak rekla da istraga “ne vjeruje u to da su osumnjičeni ciljali šetača znajući tko je vlasnik” pasa.

Međutim, dokazi upućuju na to da su osumnjičeni znali za visoku cijenu pasmine jer su francuski buldozi relativno rijetka i tražena pasmina i mogu se prodati za nekoliko tisuća dolara. 

Trojica braće, James Jackson (18), Jaylin White (19) i Lafayette Whaley (27) optuženi su za pokušaj ubojstva, pokušaj pljačke i pljačku drugog stupnja, a McBride i peti optuženi Harold White (40) za suučesništvo.

Svih petero izjasnilo se da nisu krivi u četvrtak, a sljedeće ročište  zakazano je za 11. svibnja.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!