Ovi bezglutenski keksići su zaista magični!

Ovi bademovi keksići bez glutena, mliječnih proizvoda i bez jaja sjajan su slatki zalogaj za one koji paze na liniju i do kraja proljeća žele postići summer body.

Napravljeni od svega nekoliko sastojaka, puni su okusa i mirisa… Ma nećeš vjerovati koliko su dobri! Osim toga, veoma ih je jednostavno za napraviti. Sve što trebaš su lim za pečenje, jedna posuda te žlica i dvadesetak minuta vremena!

Sastojci:

200 g bademovog brašna

1/2 žličice sode bikarbone

1/4 žličice soli

6 žlica meda

4 žličice kokosovog ulja

2 žličice ekstrakta vanilije

nasjeckana tamna čokolada

Priprema: Pomiješaj sve sastojke u srednje velikoj zdjeli. Uz pomoć žlice napravi oblik i veličinu keksića po želji na prethodno pripremljenom limu za pečenje obloženom papirom za pečenje. Iskoristi cijelu masu, poravnaj kolačiće i peci ih 8 do 10 minuta na 175 stupnjeva. Ostavi ih pet minuta da se ohlade na limu za pečenje, a zatim ih prebaci na rešetku da se potpuno ohlade. Ako želiš prije nego ih staviš peći, na trećem koraku, u posložene kolačiće možeš dodati i komadiće čokolade te ih tako upotpuniti!

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!