Rukometašice zagrebačke Lokomotive doputovale su u Málagu gdje su sinoć odradile posljednji trening uoči prve utakmice finala EHF Europskog kupa.

– Očekujemo pobjedu kao i uvijek. Premda neće biti lagano, jer je Málaga kvalitetna ekipa. Da nije, ne bila u finalu, rekla je Andrea Šimara u razgovoru za Hinu nakon treninga.

– Protivnice su niske, jako pokretne pa će to biti odlična utakmica, dostojna finala, istaknula je ta 23-godišnja igračica na poziciji lijevog krila. Utakmica između Málage i Lokomotive igra se u subotu u 19 sati, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Rukometašice Lokomotive otputovale su rano ujutro iz Zagreba preko Istanbula pa su na južnu španjolsku obalu Costa del Sol sletjele tek oko 18 sati. Od aerodroma do hotela vozile su se dodatnih 40-ak minuta.

– Put je bio malo naporan, jedva smo čekale doći do hotela, ali nismo imale vremena za odmaranje jer smo odmah trčale na trening, kaže Šimara, osvajačica brončane medalje s Hrvatskom na Europskom prvenstvu 2020.

Ekipa Lokomotive smještena je u mjestu Rincón de la Victoria, udaljenom 25 minuta autobusom od dvorane u gradu Málagi u kojoj će u subotu igrati utakmicu.

– Atmosfera među nama igračicama je super, ona traje još iz reprezentacije jer nas osam igra u reprezentaciji. Nema razlike između mlađih i starijih, sve se družimo i šalimo, ginemo jedna za drugu, napomenula je Šimara.

Lokomotiva je doputovala u najjačem sastavu, ali bez 62-godišnjeg trenera Nenada Šoštarića koji se u Zagrebu oporavlja od posljedica koronavirusa.

– Ne mogu reći da nam trener ne fali, fali nam, ali trenerica Iva Kanjugović sve pokriva jako dobro, rekla je mlada igračica.

Rukometašice Lokomotive trenirale su u 19.30 u gradskoj dvorani “Pabellón de Ciudad Jardín”, u kojoj se ne igra samo rukomet, nego nastupa i lokalni malonogometni klub. U četvrtak je postavljena nova podloga kojom su Zagrepčanke zadovoljne. Premda je trening bio zatvoren uoči tako važne utakmice, netko je iz Málage potajno snimao trening što nije naišlo na odobravanje hrvatskih doprvakinja. To ih je dodatno motiviralo.

– Jedva čekamo da počne, mislim da noćas neću moći zaspati od uzbuđenja. Konačno će biti publike jer u Hrvatskoj igramo pred praznim tribinama. To će nam biti mala promjena nakon dosta vremena, da konačno čujemo pljesak navijača. Očekujemo glasnu atmosferu jer su to Španjolci, oni uvijek budu glasni, a i dvorana je takva da se dobro sve čuje, dodala je Šimara.

Za utakmicu je prodano svih 400 dostupnih karata, što je 10 posto kapaciteta dvorane.

Lokomotiva je posljednju prvenstvenu utakmicu odigrala 30. ožujka nakon čega je zbog pandemije privremeno zaustavljeno hrvatsko prvenstvo. Nakon toga je odigrala u utorak četvrtfinalnu utakmicu Kupa sa Sesvetama u kojoj je pobijedila 34:23 i koju je vodila trenerica Kanjugović umjesto Šoštarića.

Šimara ne vjeruje da će manjak odigranih utakmica ovaj mjesec utjecati na njihovu izvedbu protiv “Pantera”, kako se zbog crne boje dresova nazivaju igračice Málage.

– Nas nekoliko je od 30. ožujka odigralo dvije jake utakmice s reprezentacijom (protiv Nizozemske i Brazila), a onda smo odigrale i tu kup utakmicu. S obzirom da nismo dugo igrale imamo doista jaku želju. Spremne smo i dat ćemo sve od sebe, poručila je igračica s brojem 7 na leđima.

Lokomotiva je do finala došla eliminiravši talijanske ekipe Mestrino i Jomi Salerno pa češku Slaviju Prag. Kroz polufinale je prošla bez borbe jer su suparnice iz turskog Yalikavaksportsa imale slučajeve zaraze koronavirusom pa zbog razdoblja koje su igračice morale proći u izolaciji nisu mogle doputovati u Zagreb.

– Čim smo saznale da smo u finalu, analizirale smo protivnice, napomenula je Šimara dodavši da imaju dovoljno saznanja o Málagi koja se nalazi na četvrtom mjestu u španjolskom prvenstvu.

Lokomotiva je 2017. godine osvojila EHF Europski kup, a Šimara je tada igrala za Trešnjevku. U Lokomotivu je došla 2018. pa će joj ovo biti prvi europski finale.

– Veselim se svom prvom finalu i očekujem naravno pobjedu i trofej, zaključila je ubojita krilna igračica.

Málaga je pak na putu do finala svladala islandski Valur, austrijski Neustadt, srpski Niš, grčki PAOK pa u polufinalu poznanika iz španjolskog prvenstva Atlético Guardés. U sjevernoj pokrajini Galiciji pobijedila je 23:18 a u svojoj Málagi 21:19.

“Panterama” je ovo treći izlazak u Europu u 27-godišnjoj povijesti kluba. Godine 2018. i 2019. ispale su u četvrtfinalu EHF Europskog kupa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!