Božana Butigan, 20-godišnja Čapljinka i srednja blokerica hrvatske reprezentacije, osvojila je Ligu prvakinja sa svojim Coneglianom.Šest godina nakon Maje Poljak Hrvatska je dobila novu klupsku prvakinju Europe! Božana Butigan, 20-godišnja Čapljinka i srednja blokerica hrvatske reprezentacije, osvojila je Ligu prvakinja sa svojim Coneglianom, a slavlje talijanskog “dream teama” još je malo obojeno hrvatskim bojama jer vodi ga hrvatski izbornik Daniele Santarelli.

Do prvog naslova prvakinja Europe, deset dana nakon četvrtog talijanskog, Conegliano je u Veroni stigao preko četverostrukog europskog prvaka Vakifbanka pobijedivši 3-2 (22-25, 25-22, 23-25, 25-23, 15-12) u ljepotici od finala koje je potrajalo više od dva i pol sata. Prije četiri godine Talijanke su izgubile finale baš od Turkinja 0-3, pretprošle godine od Novare, sada su uspjele napokon iz trećeg pokušaja, piše 24sata.hr.

Jezičac na vagi bila je nezaustavljiva Paola Egonu koja je igrala simultanku, pogotovo u petom setu. Talijanka nigerijskih korijena servisima je prelomila i četvrti set, a recept za Conegliano u petom uglavnom se u napadu svodio samo na nju. Utakmicu je završila s 40 poena!

Nevjerojatno, a još je nevjerojatnija serija u kojoj se nalazi Conegliano. Ovo mu je bila 64. pobjeda u nizu! Zadnji put klub hrvatskog izbornika izgubio je u prosincu 2019. godine…

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!