U jednom od derbija 28. kola m:Tel  Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras su se na širokobriješkoj Pecari sastali NK Široki i HŠK Zrinjski. Nakon 90 minuta velike borbe domaći tim je slavio s 1:0 i opet prišao Zrinjskom na samo -1. 

Uvod utakmice prošao je u očekivanom odmjeravanju snaga i nešto agresivnijoj igri domaćih koji su s nekoliko faulova nagovijestili Mostarcima šta ih očekuje u ovoj utakmici. 

Prva prijetnja zbila se u 10. minuti kada Juranović šutira preko gola Širokog. Samo 4 minute kasnije Bilbija dobrim udarcem iz velike daljine zagrijava Miškića koji je siguran. Sve do 33. osim žustre igre i jakog tempa nije viđeno ništa zanimljivo a tada obrana Širokog blokira opasan udarac Nemanje Biblije. U 40. minuti Zrinjski je mogao i trebao povesti kada je Filipović istrčao sjajnu kontru ali njegov pokušaj Musa izbacuje s gol crte i ispred natrčalih napadača mostarskog kluba. U 44. minuti umalo do vodstva da dođe Široki kada Jurilj nakon loše reakcije Magdića krade loptu stoperu Plemića i sjajno šutira tik kraj gola Varvodića. 

Već u idućem napadu obrana Širokog vraća uslugu gostima i časti Filipovića koji ne uspijeva plasirati loptu pored sjajnog Miškića. To je ujedno bilo i posljednje uzbuđenje prije odlaska na veliki odmor. Prvo uzbuđenje u nastavku kreirali su domaći kada je lopta poslije kornera opasno plesala po šesnaestercu Zrinjskog no ona na kraju završava u rukama Mire Varvodića. Zrinjski preko Bekića prijeti u 55. minuti a njegov opasan udarac obrana Širokog blokira i izbija u korner. 

Samo dvije minute kasnije jednu neodlučenost obrane Plemića kažnjavaju domaći nogometaši. Jurilj je dodao Staniću koji šutira, lopta pogađa Jakovljevića, mijenja smjer i završava u Varvodićevoj mreži. Gol je natjerao nogometaše gostiju da krenu agresivnije prema golu Širokog. 

Već u 62. minuti kolosalna šansa za Mostarce. Sjajna akcija Filipovića i Ćorluke koji pronalazi Mašića koji ne pogađa gol s 3 metra. Tri minute kasnije dobro šutira Filipović no Miškića je teško savladati. U 77.  minuti dobro šutira Juraj Ljubić ali pravo u golmana domaćih koji je sjajno branio u ovom susretu. 

Nastavio je Zrinjski s napadima, sijevalo je oko gola gostiju no mreža Širokog je ostala netaknuta i Zrinjski je nakon remija sa Sarajevom ostao bez pobjede te bez ijednog boda i opet opasno kompromitirao plasman u Europu dok će titula prvaka koja je u jednom trenutku bila dostižna opet jako daleko od Bijelog Brijega. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!