– Bila je ovo fenomenalna utrka, izjavio je nakon osvajanja zlatne medalje na Svjetskom veslačkom kupu na zagrebačkom Jarunu Valent Sinković. 

– Trka je bila fenomenalna, kao prvo bila je na domaćem terenu, poznato je sve, a kao drugo kad smo izašli na vodu ljudi su navijali i kad je krenula utrka bilo je prekrasno zaveslati. Zadnjih 500 m svi su bili uz ogradu i bodrili nas, to je stvrno neponovljiv osjećaj, dodao je Valent Sinković.

S njim se složio i njegov brat Martin. – Utrka je bila predivna. Cijelu utrku smo čuli navijanje, svaka čast svima i pozivam vas za dvije godine da ponovimo ovo isto, rekao Martin.

Braća Sinković su uvjerljivo osvojili zlato u disciplini dvojac bez kormilara s vremenom 6:22.55, drugo mjesto pripalo je češkoj posadi dok je treće mjesto zauzela posada Francuske.

Zlato su danas osvojile u ženskoj konkurenciji takošer u disciplini dvojac bez kormilara i sestre Ivana Josipa Jurković koje su kazale da im se ostvario san da veslaju za svoju zemlju u svojoj domovini.

– Pokazale smo da možemo konkurirati s velikim curama, ponosni smo na sve organizatore što su nam to omogućili. I još jednom hvala svima na podršci. Još jednom da se zahvalim najviše našim roditeljima, treneru i svima, pogotovo ocu koji je na dalekim Karibima i ovo je bilo za njih, poručile su.

Mlade Korčulanke su s vremenom 7:11.12 iza sebe ostavile češku posadu na drugom mjestu i na trećem posadu Francuske. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!