Bila je divna žena kojoj je obitelj bila na prvom mjestu! Na kraju je završila ovako. Ispričala je to shrvana susjeda obitelji u Šarengradu kraj Iloka, gdje je u četvrtak 27-godišnji sin pajserom ubio 56-godišnju majku, piše 24sata.hr

Majku B.D. navodno je ubio I.D., najmlađi od trojice njezinih sinova, s više udaraca pajserom. Nakon što je hladnokrvno ubio majku na terasi obiteljske kuće, udaljio se iz Ulice žrtava domovinskog rata s krvavim pajserom u ruci. 

Svjedoci govore kako je I.D. trčao i vikao. Otišao je u kafić u naselju Bapska, koje se nalazi pored Šarengrada, gdje je sjeo, stavio krvavo oružje pored sebe i čekao da ga policija uhiti. Osim susjeda i drugih stanovnika Šarengrada, šokirani su i poznanici ubojice. Oni koji ga znaju dugo vremena govore kako su znakovi agresivnog ponašanja krenuli nakon što je I.D. završio srednju školu.

– Nakon srednje škole, počeo se ponašati čudno. Pokazivao je agresiju i vidjelo se da s njim nije nešto kako treba – rekao je izvor koji želi ostati anoniman. 

Ipak, oni koji su ga upoznali kasnije u životu, nisu mogli niti pomisliti da bi, naizgled samozatajan mladić, mogao biti agresivan. Saznali smo i kako je mladić do sada bio nekoliko puta hospitaliziran te da je od prije poznat policiji zbog nasilnog ponašanja.

– Poznavala sam I.D. Nikad nisam primjećivala znakove agresije. Kao prijatelj bio je dobra osoba. Kada sam pročitala vijest o ubojstvu u Šarengradu ostala sam zatečena jer nisam mogla vjerovati da je to učinio. Ja ga nisam znala kao nasilnika, a niti da je bio hospitaliziran više puta te da je poznat zbog nasilja policiji – rekla je poznanica ubojice iz Šarengrada.

U Slavoniji su u posljednja četiri mjeseca bila čak tri ubojstva u kojima je dijete ubilo roditelja. Psiholozi sudske medicine ističu kako se u takvim slučajevima najčešće radi o ‘nakupljanju srdžbe’ koja potom ubojstvom probija branu u trenutku kada osoba to ne može više podnositi. Međutim, postoje i slučajevi kada začetak agresivnosti zapravo počinje iz obitelji.

– Ako društveni okvir ne funkcionira dobro, nema pravih granica ponašanja, onda iz jedne svađe izađe nešto ekstremno. Važno je na vrijeme prepoznati probleme – ističu sudski vještaci.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!