Na zagrebačkome Gradskom groblju Mirogoju u ponedjeljak je polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na posljednjem počivalištu ratnog ministra obrane Gojka Šuška obilježena je 23. godišnjica njegove smrti, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH

Vijence su uz obitelj Šušak položili ministar obrane Mario Banožić, izaslanik predsjednika države i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Ante Deur, izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, posebni savjetnik predsjednika Vlade za poslove obrane Damir Krstičević, glavni inspektor obrane general pukovnik Drago Matanović i predstavnici Hrvatskoga generalskog zbora i braniteljskih udruga.

Ministar Banožić opisao je ratnog ministra Šuška kao velikog domoljuba i vizionara kojeg su iznimno cijenili i predstavnici međunarodne zajednice.

„Kao ratni ministar, dao je nemjerljiv doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske koja je poslije oslobodilačkih operacija Bljeska i Oluje stekla veliki ugled i u međunarodnoj zajednici. On je jedna od najzaslužnijih osoba za izgradnju Hrvatske vojske u suvremenu vojnu silu kao jamstvo sigurnosti i budućnosti hrvatskog naroda u suverenoj i samostalnoj, nezavisnoj i demokratskoj hrvatskoj državi“, rekao je ministar obrane.

„Njegovo kratko izvješće ‘Gospodine Predsjedniče, zadatak je izvršen!’ postalo je sinonimom za sve pobjedničke operacije Hrvatske vojske i hrvatskih snaga vođene tijekom Domovinskog rat“, podsjetio je ministar obrane Mario Banožić.

Molitvu je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marko Medo.

Misa zadušnica, koju će predvoditi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, služit će se u 18 sati u crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!