Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na EP slijedeće godine koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Zmajevi su u posljednjem kolu poraženi od Austrije rezultatom 27:23, ali na EP ide kao najbolja trećeplasirana selekcija. To će za naše momke biti drugo sudjelovanje na smotri najboljih rukometnih selekcija Starog kontinenta.

Poklopili su nam se rezultati u ostalim skupinama, prije svega porazi Litve, Ukrajine i Švicarske, a na kraju je presudna bila sjajna partija i pobjeda protiv Austrije u Bugojnu.

Nakon meča u Grazu, oglasio se i naš najiskusniji reprezentativac Nikola Prce.

“Toliko puta smo igrali dobro, bili na loptu ili gol do plasmana na velika natjecanja i ostajali praznih ruku. Večeras možda i nismo bili najbolji, ali smo se zasluženo plasirali na EURO. Možda nas je i sreća konačno malo pogledala, ali to ne umanjuje ogroman uloženi trud i napor svih ovih godina. Čestitke momcima i hvala svima na podršci”, rekao je Prce.

Pored naše reprezentacije kao trećeplasirane u skupini plasman su izborile Poljska, Litva, Ukrajina. Bez plasmana su ostale Švicarska, Grčka, Italija, Kosovo od selekcija koje su zauzele treće mjesto u skupini.

Uz domaćine, selekcije Mađarske i Slovačke, finaliste prošlogodišnjeg EP Španjolske i Hrvatske, te BiH, Litve, Ukrajine i Poljske na EP gledat ćemo selekcije Srbije, Francuske, Njemačke, Austrije, Rusije, Češke, Islanda, Portugala, Slovenije, Nizozemske, Norveške, Bjelorusije, Danske, Sjeverne Makedonije, Švedske i Crne Gore.

izvor: sportsport.ba