Nju nikad nećete vidjeti loše raspoloženu!

Bilo da se nalazi u žiriju popularnog showa “Tvoje lice zvuči poznato – All Stars” koji svake nedjelje na Novoj TV prati stotine tisuće gledatelja ili da pjeva na nekom koncertu, Indira Levak iste sekunde popravlja raspoloženje.

Pogađate već da je to zbog njezina prepoznatljivog zaraznog osmijeha, ali i hitova, od onih koje je nekad pjevala u Coloniji pa do njezinih samostalnih pjesama.

Ovih je dana s dobrim prijateljem, bratom kako ga zove, Halidom Bešlićem snimila pjesmu “Iskra”, koju će zajedno izvesti početkom lipnja u Vodicama na CMC festivalu. Samo za Reflektor, Indira otkriva kako je pjesma nastajala i zašto će se o “Iskri” još itekako pričati.

Što nam možete reći o pjesmi “Iskra”, koju ćete otpjevati na CMC festivalu zajedno s Halidom Bešlićem? Sudeći po tome tko je pjeva, nema sumnje da se i njemu i vama smiješi novi hit.
– Branimir Mihaljević potpisuje glazbu, a ja sam autorica stihova koji diraju u dušu. Već godinama Halid i ja govorimo o duetu, no nikako se nije dogodila prava pjesma, do sada. Na veliku radost i sreću, kada smo Branimir i ja napisali “Iskru”, znali smo da je to ta pjesma koju ću otpjevati s mojim bratom Halidom. On mi već godinama zamjera što ga nisam pozvala da zajedno otpjevamo “Gukni golube”, koju uistinu voli. Govorila sam mu: Pričekaj, doći će naša pjesma! I to se sada dogodilo. Oboje smo oduševljeni kako zvuči, a vjerujem da će se svidjeti i publici.

Kada možemo očekivati premijeru u radijskom eteru?
– Još nemamo datum, ali saznat ćete na vrijeme. Sve je usklađeno s nastupom na CMC-u tako da još malo trebate pričekati.

Hoćete li snimati spot?
– Zbog cijele situacije s pandemijom trenutno nam je snimanje spota teško izvedivo, ali ima vremena.

Kako je došlo do suradnje s Halidom?
– Dugo smo kuhali ovaj duet, ništa osrednje nije dolazilo u obzir. Čekali smo pjesmu koja će osvojiti mnoga srca, ne samo po emociji nego i da lako ulazi u uho na prvo slušanje. To se upravo dogodilo s “Iskrom”, jer kada krenu prvi taktovi i čujete prve stihove – naježite se! Halid je legenda i uistinu je gušt s njim raditi, pjevati, družiti se. Oduvijek mi je bila želja snimiti duet i eto – napokon se ostvarila! On je svoje vokalne dionice snimao u Sarajevu, ja u Zagrebu, i kada su se povezali u studiju, nastala je čarolija.


Na vašem Instagramu može se pronaći objava iz 2019. u kojoj zajedno s Halidom pjevate čuvenu “Miljacku”. Ispod te objave napisali ste: Halid, jedan jedini, brat. Koliko dugo već traje vaše prijateljstvo?
– Halid je moj dugogodišnji prijatelj, ja njega zovem bratom jer dijelimo iste emocije prema glazbi, a on mene sestrom. Tu našu povezanost istaknuli smo i u pjesmi za CMC festival, kojoj se oboje veselimo. To vam sve dokazuje da je naše prijateljstvo uistinu jako duboko… Na svim mojim koncertima, kao i na privatnim druženjima, čut ćete kako izvodim Halidove hitove. Kada nastupam s tamburašima obavezno pjevam njegove pjesme uz koje smo svi odrasli, voljeli, živjeli. Mogu vam najaviti da ću sigurno u budućnosti snimiti i tamburaški album s pjesmama za dušu jer tambura je oduvijek u mom srcu.

S obzirom na to da dugo niste nastupali, pretpostavljam da jedva čekate stati na pozornicu u Vodicama na CMC-u?
– U ovih godinu dana na prste mogu nabrojiti koncerte, i to je pretužno. Bilo je i online koncerata, bez brige, uspijem ja ljude rasplesati i ispred ekrana, ali fali ta bliskost, euforija pred koncert, pjevanje uglas s publikom. Veselim se festivalu i druženju s kolegama, bit će to spektakl!

Kako se nosite s pandemijom? Što vam je najteže?
– Nosim se kao i svi ljudi, prilagođavam se situaciji i nadam se da će sve vezano uz pandemiju uskoro biti prošlost. Teško mi pada razdvojenost od dragih ljudi, fali mi zagrljaj s prijateljicom kad se nađemo, bezbrižni izlasci, putovanja… Više nikada neću propuštati niti jednu priliku za druženje, za uživanje u životu kakav smo uzimali zdravo za gotovo.

U ovoj pandemiji spasilo nas je što Miro i ja imamo proizvodnju namještaja Indira Levak Dizajn i sprava za vježbanje Kolosem, tako da smo stalno bili u pokretu, zaokupljeni poslom. I snimanje showa “Tvoje lice zvuči poznato – All Stars” bilo je nešto “staro normalno”. Snimali smo u skladu sa svim mjerama, ali smo se ipak imali prilike podružiti, uživati u odličnim transformacijama koje će i vas oduševiti. Sve je to jako dobro psihički utjecalo na mene u ovom izazovnom razdoblju.

Planirate li se cijepiti?
– Naravno, nek me cijepe koliko god puta treba, samo da se sve vrati na staro i da mogu napokon održati koncerte, vidjeti publiku i njihove osmijehe bez maska i distance.

Što ćete prvo napraviti jednom kad sve ovo prođe?
– Održati maratonski koncert. Nitko neće ići kući! Samo ćemo pjevati i plesati!

Prošle ste godine umalo otišli na Eurosong pjesmom Branimira Mihaljevića, koji je za Albinu napisao Tick-Tock. Hoćete li gledati skorašnje natjecanje za Pjesmu Eurovizije i kakav plasman predviđate Albini?
– Naravno da ću i ove godine gledati i navijati za Hrvatsku. Oduvijek sam smatrala da na Eurosong treba ići s brzom pjesmom i jakim scenskim nastupom. Prošle godine s pjesmom “You Will Never Break My Heart” pokazala sam kako ja to zamišljam. Albini želim puno sreće na Eurosongu i neka na najbolji način predstavi Hrvatsku.

Izvor: Slobodna Dalmacija

error: Content is protected !!