HDZ je u ovom trenutku već pobijedio u 48 jedinica lokalne samouprave, što govori o snazi HDZ-ovih kandidata i snazi stranke, rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a a vezano uz početak kampanje za lokalne izbore, javila je Hina.

Naime, prema podacima koje imaju u HDZ-u, u čak 47 ili 48 jedinica lokalne samouprave HDZ-ovi kandidati za čelna mjesta gradonačelnika, odnosno općinskih načelnika, nemaju protukandidate.

Imamo već četiri gradonačelnika – u Pakracu, Skradinu, Ninu i Hrvatskoj Kostajnici, ostalo su načelnici općina, istaknuo je Plenković.

Osim HDZ-ovih, pobjedu prije samih izbora osigurali su si i kandidati još nekih stranaka. poput IDS-a u Istri,  to su IDS-ovi Franko Baxa, kandidat za načelnika Lupoglava, Anteo Milos, kandidat za načelnika Novigrada, ali i SDP-ov Marko Ferenac, kandidat za prvog čovjeka Vižinade.

U općini Kumrovec protukandidata nema HNS-ov Robert Šplajt, a u općini Muć nezavisni Filip Stupalo, dugogodišnji načelnik te općine.

SDSS sigurno dobiva načelnika u općinama Markušica (Tihomira Kolarevića), Negoslavci (Dušan Jeckov), Biskupija (Milan Đurđević) itd.

Zbrojem tih kandidatura, premašuje se brojka od 55, što znači da je deset posto općina i gradova svoje čelne ljude izabralo prije samih izbora. Još jednim pregledavanjem svih 428 općina i 127 gradova sigurno bi se pronašla još poneka jedinica sa samo jednim kandidatom, a time i povećao konačan broj poznatih izbornih ishoda.

Izvor: jabuka.tv

error: Content is protected !!