Krizni stožer Ministarstva zdravstva FBiH na današnjem sastanku razmatrat će epidemiološku situaciju i dati prijedloge mjera za ovaj entitet.


– Odluku ćemo donijeti spram epidemiološke situacije koju analiziraju epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Vjerojatno će biti priče i o trajanju ograničenja kretanja, ali spram parametara, broja oboljelih, umrlih, pacijenata na respiratoru, težine kliničkih slika, odlučit ćemo što dalje, objašnjava nam dr. Amila Bećirović, predsjednica Liječničke komore FBiH i članica Kriznog stožera FMZ-a.

Ističe da je epidemiološka situacija i dalje loša, te da je zabilježen veliki broj smrtnih slučajeva.

– Sve ovisi od epidemiološke situacije i rezultata analiza kakve ćemo dobiti, da li je bilo poboljšanja. U svakom slučaju, situacija je i dalje loša, puno je umrlih, oboljelih pacijenata sa teškom kliničkom slikom. I prošli put smo raspravljali o pomjeranju vremenskog okvira ograničenog kretanja i zbog poprilično loše situacije Krizni stožer je dao prijedlog. 

Konkretno, Liječnička komora FBiH je glasala protiv skraćivanja ograničenog kretanja, a sve u interesu zdravlja. Znam da je period ramazana, ali s obzirom na to da ne preporučujemo okupljanja, doktori su donijeli takvu odluku da bi se ljudi što manje sastajali, s ciljem ne bi li se situacija smirila do masovne imunizacije i boljeg epidemiološkog stanja, ističe dr. Bećirović.

Izvor: pogled.ba

error: Content is protected !!