Ajnur Nico (22) iz Kruščice kod Viteza, pritvorenik  Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, proteklog je tjedna spašen u posljednji čas, nakon što se pokušao objesiti u pritvorskoj ćeliji mostarskog zatvora, a u kojem se nalazi od prosinca prošle godine zbog ubojstva Stipe Perkovića (66), profesora u mirovini, saznaje „Avaz“.

Nakon reakcije njegovih cimera, ali i zatvorskih čuvara Nico je, zbog izuzetno lošeg psihičkog stanja, prebačen u bolnicu. Da stvar bude gora, još jednom su ga u izvršenju suicida spriječili njegovi cimeri, nakon čega je jedno vrijeme proveo na Psihijatriji.

Iz KPZ-a Mostar su o oba pokušaja suicida obavijestili Županijski sud Livno, kako je to potvrdio i Nedim Begić, predsjednik Suda, a koji je početkom tjedna, kao sudac za prethodno saslušanje, potvrdio optužnicu Županijskog tužiteljstva u Livnu, koja Nicu tereti za ubojstvo iz koristoljublja.

Ubojstvo se dogodilo 17. prosinca lani oko 15.30 sati iza klaonice „Kaselj“, uz rijeku Bistricu, gdje je pronađeno Perkovićevo tijelo. Prema prethodnom dogovoru, dok je Nico prosio u tržnom centru „Konzum“, on i Perković su se profesorovim Mercedesom odvezli na to mjesto.

– Dok su bili u vozilu, svjestan je bio da će oštećenog Stipu Perkovića usmrtiti, želeći tako od njega uzeti novac i vozilo. Desnom rukom ga je obuhvatio oko vrata, a lijevom je povlačio Perkovićevu desnu ruku kako bi ga što jače stisnuo, čineći to sve dok oštećeni nije prestao pružati otpor. Potom ga je i šalom koji je oštećeni imao oko vrata stezao te gatako usmrtio. Nakon toga je tijelo izvukao iz vozila te ga sakrio pored rijeke prekrivši ga travom – navedeno je, između ostalog, u optužnici.

Nico je od Perkovića uzeo novčanik u kojem je bilo 120 KM te se Mercedesom odvezao u Vitez.

Begić je potvrdio da je Županijsko  tužiteljstvo zatražilo i produženje pritvora zbog opasnosti od bijega, o čemu će odlučiti Vanraspravno vijeće Županijskog suda Livno.

Prethodnom odlukom Ajnuru Nici pritvor je produžen do 18. svibnja.

Izvor: pogled.ba

error: Content is protected !!