Josip Cvitanović Cviki (47), koji u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar čeka početak suđenja za ubojstvo Marka Radića Make (61), pokušao se, kako saznaje Avaz, nagoditi s Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije za kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Njegov branitelj prema službenoj dužnosti Semir Kajtaz je dostavio prijedlog sporazuma o priznanju krivice, a na osnovu kojeg je i održano ročište u Županijskom tužiteljstvu u Mostaru.

Međutim, kako je to potvrđeno iz ove pravosudne ustanove, od toga se odustalo, jer, kako je pojašnjeno, nisu dogovoreni neophodni uvjeti za zaključivanje.

Iz Tužiteljstva HNŽ nisu željeli otkriti detalje, a, kako saznaje Avaz, Cvitanović je u zamjenu za blagu kaznu ponudio da će im otkriti informacije koje se odnose na slučaj „Liska park“, ali i u vezi s ubojstvom Joze Leutara, nekadašnjeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova FBiH!

Njegov odvjetnik je kazao da su njemu potpuno nepoznati detalji koji se odnose na ova dva slučaja, jer je njegov branjenik najavio da će tužiteljima otkriti informacije ako pristanu na nagodbu.

Kazao je da je slučaju „Liska park“ Cvitanović, zapravo, tražio status zaštićenog svjedoka.

Inače, 15. travnja je u Županijskom sudu Mostar održano ročište za izjašnjenje o krivici Cvitanovića za Radićevo ubojstvo koje se dogodilo lani, 9. studenog , u ulazu zgrade u kojoj je ubijeni živio. Kako se izričito nije odredio o okolnostima koje mu se stavljaju na teret, Sud je utvrdio kako se Cvitanović izjasnio da se ne osjeća krivim.

Izvor: pogled.ba

error: Content is protected !!