Zlatko Vidović (40) iz Banje Luke optužen je da je pokušao ubiti poznanika i sugrađanina Borisa Zorića (35), odnosno da ga je ubo tri puta nožem, pišu „Nezavisne“.

Optužnicu Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka potvrdio je banjalučki Okružni sud, a u njoj se navodi da se pokušaj ubojstva dogodio 16. listopada 2019. godine u Banjoj Luci oko ponoći u stanu Vidovićevih roditelja.

-Tijekom verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim, koji se odigrao u njegovoj sobi, u stanju bitno smanjene uračunljivosti i pod odlučujućim djelovanjem alkohola i opijata uzeo je džepni nož na preklapanje, sa oštricom dužine sječiva osam centimetara – navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, potom je pritisnuo Zorića uz vrata te mu nož prislonio uz tijelo, ali je Zorić uspio da ga odgurne i pobjegne iz sobe u hodnik.

-Tu se sapleo i pao, a dok je ležao na podu, Vidović mu je prišao te ga pokušao ubiti, na način da ga je nožem ubo tri puta, i to u lijevu stranu grudnog koša, lijevo rame i lijevu podlakticu, a potom je njegov brat, D.V., uspio da mu oduzme nož – navedeno je u optužnici.

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!