Josip Cvitanović Cviki (47), koji u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar čeka početak suđenja za ubojstvo Marka Radića Make (61), pokušao se nagoditi s Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije za kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Njegov odvjetnik prema službenoj dužnosti Semir Kajtaz je dostavio prijedlog sporazuma o priznanju krivnje, a na osnovu kojeg je i održano ročište u Županijskom tužiteljstvu u Mostaru.

Međutim, kako je za Avaz potvrđeno iz ove pravosudne ustanove, od toga se odustalo jer nisu dogovoreni potrebni uvjeti za zaključivanje.

Iz Tužiteljstva HNŽ nisu željeli otkriti detalje, a, kako su iz Avaza doznali, Cvitanović je u zamjenu za blagu kaznu ponudio da će im otkriti informacije koje se odnose na slučaj “Liska park”, ali i u vezi s ubojstvom Joze Leutara.

Njegov odvjetnik kazao je da su njemu potpuno nepoznati detalji koji se odnose na ova dva slučaja, jer je njegov branjenik najavio da će tužiteljima otkriti informacije ako pristanu na nagodbu.

Kazao je da je slučaju “Liska park” Cvitanović, zapravo, tražio status zaštićenog svjedoka.

Izvor Jabuka.tv

error: Content is protected !!