Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, komentirajući aktualno ponašanje vlasti Republike Srpske (RS), odgovorio je danas da su to aktivnosti koje zapravo vode ka ukidanju RS-a.

– Ovo što rade, vodi ka tome – naveo je povodom aktivnosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske i inicijative u kojoj se navodi i mogućnost srpskog naroda za samoopredjeljenje ako iz Federacije ne udovolje pozivu na razgovore o mogućim rješenjima za BiH.

Džaferović ističe da političko djelovanje RS ustvari podriva Daytonski mirovni sporazum kao ugovor kojim je entitet i nastao, a da Bosna i Hercegovina, država sa stoljetnom povijesti, postoji od mnogo ranije te bi postojala i bez Daytona za razliku od entiteta.

Zastupnicima u Narodnoj skupštini Republici Srpskoj Džaferović poručuje da „ne traže kruha nad pogačom“, urazume se radi izgradnje Bosne i Hercegovine kako je u Daytonu i predviđeno, radi osiguravanja ravnopravnosti svakome na svakom pedlju zemlje, jačanja ekonomije i društvenih reformi te željenog puta ka Europskoj uniji.

– Sve je to u interesu i onih koje zastupaju članovi Narodne skupštine Republike Srpske – poručio je.

/HMS/

error: Content is protected !!