Arsenal i Liverpool jako su zainteresirani za Josipa Brekala, piše Liverpool Echo, a tu informaciju je prije dva dana objavio i Calciomercato.

Hrvatski reprezentativac je odlično igrao prošle sezone kad je u 41 nastupu upisao sedam golova i sedam asistencija. Tako je praktički zacementirao poziciju u početnoj momčadi Wolfsburga, iako ove sezone nije imao baš predobre brojke.

U dosadašnjoj 31 utakmici zabio je četiri gola uz četiri asistencije, ali svejedno je na meti najvećih europskih klubova. Jurgen Klopp poznat je po tome da prati mlade igrače u Bundesligi te je s nekima već bio povezan, a za sad je doveo samo Ozana Kabaka iz Schalkea. Redsi bi na kraju sezone mogli ostati bez Mohameda Salaha pa na Anfieldu traže zamjenu za Egipćanina. Najveća želja je navodno Jadon Sancho, ali bi on mogao biti preskup pa se Liverpool okreće drugim rješenjima.

Brekalo im je vrlo zanimljiv jer već dvije godine u Bundesligi igra jako dobro, a 20 milijuna eura koliko bi Wolfsburg za njega mogao tražiti je puno prihvatljivije nego 90 koliko Borussia želi za Sancha.

Žele ga i Arsenal i Milan

No, Liverpool nije jedini. Calciomercato tvrdi da je i Arsenal zainteresiran za Brekala iako Arteta u kadru ima jako puno krilnih igrača i pitanje je gdje bi u momčadi bilo mjesta za Brekala. No, 22-godišnji hrvatski reprezentativac može igrati i na poziciji polušpice. Arsenal u siječnju nije uspio kupiti Dominika Szoboszlaija, koji je otišao u Leipzig, a želi Juliana Brandta kojega Borussia ne bi tako lako pustila. Ne uspije li Arsenal kompletirati taj ili transfer Martina Odegaarda iz Reala, upravo je Brekalo jedan od igrača kojeg vide kao idealnu alternativu.

Tu su i Atletico, Roma i Milan koji svi navodno prate Zagrepčanina. Goalpost tvrdi da ga u momčadi želi i Milan koji nije zadovoljan sa Samuom Castillejom i Alexisom Saelemaekersom. Prvi je imao problema s ozljedama i formom, a drugi previše oscilira i nije pouzdan. Milan ima dosta mladu momčad i Brekalo bi se dobro uklopio, a na San Siru bi sigurno imao veliku minutažu. 

Zainteresirani su i Atletico te Roma, ali mediji tvrde da su Liverpool, Arsenal i Milan za sad pokazali najveći interes. Brekalo prema Transfermarktu vrijedi 12 milijuna eura, ali pouzdani talijanski novinar Gianluca di Marzio je još ljetos objavio da ga Nijemci ne bi pustili za manje od 20 milijuna.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!