Nogometaši Manchester Cityja prvi su finalisti ovosezonske Lige prvaka. Oni su u utorak u uzvratnom polufinalnom dvoboju na svom terenu svladali Paris Saint-Germain s 2:0 (1:0), te tako potvrdili 2-1 pobjedu iz prvog susreta igranog u Parizu prije šest dana. Oba pogotka za City postigao je Mahrez (11, 63).

Neočekivano, ali u Manchesteru je snijeg na travnjaku, a PSG kreće u uzvrat znatno oslabljen, bez Kyliana Mbappea, koji je zbog ozljede potkoljenice ostao na klupi i nije ulazio u igru. A upravo je on ove sezone bio najbolji igrač Parižana i briljirao je u utakmicama Lige prvaka. 

 U sedmoj minuti Zinčenko je navodno igrao rukom u kaznenom prostoru i dosuđen je penal za PSG. No, sudac nakon provjere VAR-a odustaje od svoje prvotne odluke i ništa od jedanaesterca.

 Već u 11. minuti Manchester City vodi. Zinčenko se probio po desnom boku, daje povratnu luptu za De Bruynea, koji puca s vrha šesnaesterca, a loptu odbijenu od bloka Mahrez šalje u mrežu. Podsjetimo u prvoj utakmici Mahrez je iz slobodnog udaraca s 20-tak metara zabio za pobjedu Cityja zahvaljujući loše postavljeni živom zidu. 

 Nakon toga Parižani diktiraju tempo, a domaćini se uglavnom brane. Marquinhos, koji je bio jedini strijelac za PSG u prvoj utakmici, ponovno je mogao zabiti, ali glavom pogađa gredu u 16. minuti.

 Nova prilika za goste tri minute kasnije. Vratar Ederson je dodao Bernardu Silvi, kojem je Di Maria oduzeo loptu i pucao na prazan gol, ali promašio je za nekoliko centimetara.

U drugom poluvremenu momčad Pepa Guardiole odlučila se za sličnu taktiku kao i u Parizu, visokim presingom zaustavljala je PSG u kreaciji akcija. Takva igra urodila je plodom u 63. minuti. Foden je krenuo u kontranapad po lijevoj strani i odlično poslužio Mahreza, koji iz blizine zabija svoj drugi pogodak za vodstvo Cityja 2:0. 

I kao što je u prvoj utakmici 15 minuta prije kraja PSG ostao s igračem manje, jer je crveni karton zbog grubog prekršaja dobio Gueye, i ovaj puta Parižani ostaju s desetoricom. Crveni karton dobio je Di Maria zbog nesportskog poteza prema Fernandinhu

Domaćini su mogli do još jednog gola, ali u 77. minuti Foden pogađa vratnicu. 

Manchester City tako će prvi put u svojoj povijesti zaigrati u finalu Lige prvaka, a suparnik će mu 29. svibnja u Istanbulu biti bolji iz drugog polufinala u kojemu se sastaju Chelsea i Real Madrid. Prvi dvoboj tih suparnika prošloga tjedna u Madridu okončan je rezultatom 1-1, a uzvrat je na Stamford Bridgeu u srijedu uz prijenos na našem Drugom programu i internetskom portalu.

MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Stones, Dias, Zinchenko – Bernardo Silva (82. Sterling), Fernandinho, Gündogan – Mahrez, De Bruyne (82. Gabriel Jesus), Foden (85. Aguero).

PSG: Navas – Florenzi (75. Dagba), Marquinhos, Kimpembe, Diallo (82. Bakker) – Herrera (62. Draxler), Paredes (75. Pereira) – Di Maria, Verratti, Neymar – Icardi (62. Kean).

STRIJELCI: 1-0 Mahrez (11), 2-0 Mahrez (63).

CRVENI KARTON: Di Maria (69. – PSG)

SUDAC: Björn Kuipers (Niz)

STADION: Etihad 

 TIJEK UTAKMICE:

———————

90+3′- kraj!

77′ – Foden pogađa vratnicu!

75′ – mogao je Mahrez sad zabiti “hat-trick”, no lopta je završila u bloku

69′ – izravni crveni karton za Di Mariju, koji je krenuo po loptu i putem se dohvatio s Fernandinhom. On je krenuo za Argentincem, a ovaj ga je namjerno nagazio

63′ – Mahrez zabija za 2:0! Foden je prošao po lijevoj strani i uposlio Alžirca, koji s pet metara zabija svoj drugi pogodak!

56′ – Di Maria je došao do lopte, krenula je kontra, no Neymar je pokušao sve riješiti sam

55′ – sad je Fodenov odlični dalekometni udarac jedva obranio Navas!

54′ – Foden je promašio priliku za 2:0, no pomoćni sudac je dignuo zastavicu pa mu ipak može biti lakše

46′ – počelo je drugo poluvrijeme, zasad nema promjena u sastavima

45+4′ – gotovo je prvo poluvrijeme

45+1′ – odlična prilika za City. Stones se probio po desnoj strani i pucao jako iskosa s 10 metara je, Navas brani, a Silva dolazi do odbijene lopte i opet prijeti, no lopta se od bloka odbila u korner

30′ – malo su zastali Parižani i sad je ipak do daha došla Guardiolina momčad

20′  – gosti imaju inicijativu i pokušavaju doći do izjednačujućeg gola

16′ – velika šansa za PSG, nakon ubačaja s desne strane Marquinhos je bio najviši u skoku, ali zatresao je okvir gola!

11′ – udarac De Bruynea je blokiran, a Riyad Mahrez reagira na odbijenu loptu i šalje je u mrežu! City vodi 1:0! Počelo je od odlične duge lopte Edersona za Zinčenka, a on je povratnom loptom uposlio belgijskog veznjaka.

8′ – nakon provjere video snimke sudac je promijenio odluku o penalu!

7′ – kazneni udarac za PSG, skrivio ga je Zinčenko!

3′ – teren je prekriven tučom

1′ – počeo je uzvratni dvoboj polufinala u Manchesteru 

Uoči utakmice došli su i početni sastavi, a Parižani su bez Kyliana Mbappea, koji će početi na klupi.

CITY: Ederson; Kyle Walker, Rúben Dias, Stones, Zinchenko; Fernandinho, Gundogan, Bernardo Silva; Mahrez, Foden, Kevin De Bruyne

PSG: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Ab. Diallo – A. Herrera, Paredes, Verratti – Di Maria, Icardi, Neymar

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!